Ako želite savršeni odmor, PROČITAJTE OVAJ TEKST

Autor: Republika

Vesti

02.06.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona u Turskoj traje punih šest meseci, gotovo do polovine oktobra turisti imaju priliku da uživaju u ovom raju koji je napravljen samo sa jednom namerom - da zadovolji sva čula gostiju. Za sve one koji žele da uživaju kao pravi hedonisti i maksimalno da se opuste na savršenoj plaži, kupaju u toplom moru i da se odmore u luksuznim hotelima koji su opremljeni svim mogućim pogodnostima - pravi izbor je ova destinacija.

RepublikaFoto: Promo foto
Napravljen za hedoniste: Hotel Barut

Inače, Turska je sedma sila u svetu po pitanju turizma, što opravdava iz godine u godinu. Hoteli su namenjeni kako porodicama sa decom, tako i parovima. Koliko su zašli u tančine, govori i to što svaki visoko rangirani hotel, pored neverovatnog izbora hrane, ima poseban meni za vegane, za bebe, kao i stolice za bebe, tu su i klubovi za mališane gde mogu da borave ukoliko roditelji žele da se osame na plaži. Takođe, svaki hotel ima na desetine bazena u svojim rizortima, od kojih su neki punjeni morskom vodom koja se zagreva, tu su nezaobilazna turska kupatila i saune gde imate priliku za sva opuštanja.

Turski hoteljeri su uspeli da naprave prava mala carstva, savršeno iskrojena da podmire sve zahteve turista. Još jedna od pogodnosti je i ta što su Turci su veoma voljni da ispune svaku želju turista i da su uvek na usluzi uz maksimalan osmeh. Ako se za neki hotel može reći da se u njemu zaista možete osećati kao kod kuće - to je Amara Dolče Vita.

Prijateljska i domaćinska atmosfera se oseća  na samom ulazu, kada se gosti dočekuju sa koktelima, tradicionalnim ratlukom i posluženjem. Sobe su prostrane, veličine dvosobnog stana, a pogled sa terase puca na bazene i plažu. Koliko su Turci spremni da ispune svaku želju turista, govori i činjenica to što se možete kupati u bazenu koji je punjen morskom vodom koja se zagreva, dakle i kada je more hladno turisti neće biti uskraćeni za uživanje u slanoj vodi. U samom rizortu postoji i Zoo vrt, kao i poseban restoran na samom uzvišenju, na kom je sagrađen svetionik.

RepublikaFoto: Promo foto
Zemlja legendi

Poseban ugođaj tokom večeri, je taj što muzičari sviraju sa vrha svetionika, što celoj ovoj slici daje posebnu čar i popriličnu dozu romantike. Nakon večere, gosti mogu da uživaju u raznim zabavnim programima od šoua Majkla Džeksona ili Vatre Anadolije u amfiteatru, ili u nekoj od diskoteka, tako da je i noćni provod do sitnih sati zagarantovan. Tokom dana ukoliko vam dosadi ležanje na plaži možete podignuti novo adrenalina u akva parku koji je postao gotovo sastavni sadržaj svakog ozbiljnijeg rizorta.

O hrani u Turskoj bi se mogli pisati čitavi tomovi knjiga i to ne bi bilo dovoljno da se rečima dočaraju ti ukusi. Tokom obroka, turisti imaju pravu dilemu šta da probaju, jer se širom restorana prostiru nepregledni nizovi stolova sa hranom, a na meniju ima svega, od lososa, na desetine vrsta sireva, maslina, preko raznih vrsta riba, sušija, do baklava sa pistaćima i orasima, voća i sl. A, treba probati sve.

Za sve one koji vole da prezalogaje nešto i pred samo spavanje, na usluzi su restorani koji služe kasnu večeru do jedan ili dva sata iza ponoći. 

Ove godine se očekuje da veliki broj naših turista poseti ovu destinaciju.

- Kako bi našim gostima obezbedili što bolju uslugu i odmor, čak 30 naših turistčkih vodiča vodiće brigu o našim turistima u Turskoj  - kaže Dušan Anastasov iz turističke agencije Big Blue.

Još jedan od luksuznih hotel a za preporuku je Calista Luxury resrt, koji se sastoji od osam kružnih zgrada. Impresivan hol sa lusterom koji oduzima dah, i tepih Versače koji je koštao 800.000 evra prvo upadaju u oči gostiju. Plaža je savršeno uređena sa impresivnim dokovima, na kojima su smešteni barovi.

RepublikaFoto: Promo foto
Luksuz: Hotel Kalista

Na skoro svakih dvadesetak metara se nalaze mesta gde možete nešto prezalogajiti, od popularnih pitica "gozleme" sa sirom, mesom ili spanaćem, do poslastičarnice sa bezbroj ukusa sladoleda, a ako želite prave burgere ili voće, sve vam je na dohvat ruke na samoj plaži, ne morate se ni vraćati do glavnog restorana.

Barut lanac broji oko 30 impresivnih hotela u Turskoj najvišeg ranga. Beskrajno želene parkove, presecaju uske stazice koje vode do plaže, a uređena plaža mami uzdahe.

Nedavno u Turskoj, u Beleku je otvoren zabavni park sa hotelom, koji je prvenstveno namenjen deci, ali i roditejima. Jedan ceo dan u ovom zabavnom parku je malo da iskusite sve. Na samom početku možete se udobno smestiti na neku od urđenih plaža, pokraj bazena sa nestvarno plavom vodom. Plaža, nalik na Maldive je nešto što se mora obavezno iskusiti. Možete se okupati ispod vodopada ili doživeti kišu koja "pada" na svakih nekoliko minuta,a u određenim vremenskim periodima uživaćete u savršenim talasima.

U blizini je spora reka koju možete preći u kanuima, ili na udobnim gumama. Ukoliko ste spremni za adrenalniski šok možete isprobati jedan od rolerkostera. Najopasniji je plavi, koji razvija brzinu do 180 kilometara na sat, neverovatnom putanjom tokom koje se u jednom trenutku nalazite okrenuti sa glavom ka zemlji. Napeta adrenalisnka vožnja traje oko dva minuta, ali se u nekoliko navrata čini kao da traje čitavu večnost.

Nešto manje strašan je beli rolerkoster, koji ima nešto kraću putanju. Na svim ovim spavama maksimalno ste zaštićeni, jer ste obezbeđeni pojesavima koji se elektronski zatvaraju.

RepublikaFoto: Promo foto
Amara Dolče Vita

Nakon svih vožnja možete kupiti svoje fotografije koje su nastale tokom vožnje i to pomoću svoje narukvice koju dobijate na samom ulazu u park. Možete doživeti i adrenalinsku vožnju mini avionima, i na taj način se suočiti sa strahom od letenja. Ukoliko želite, možete da isprobate  jezive scene iz filmova u 5D bioskopu, gde vas očekuje bujica vode, svetlosni i dimni efekti, kao i ekstremno ljuljanje stolica. Bioskopskeprojekcije se održavaju na svakih pola sata.

Nakon adrenalinskih šokova vreme je da se uspori,  i da odgledate delfin i šou sa moržom, koji ima potpuno iste pokrete kao čovek i na sceni pokazuje kako se rade trušnjaci i svira saksofon.

Delfini su naučeni da izvode razne akrobacije i često se dešava da čekaju aplauz publike, kako bi nastavili sa tačkom. Ukoliko vam je tokom dana pretoplo možete jednostavno proći zelenim oazama gde će vas zapljusnuti hladna para i osvežiti. U samom parku se sve plaća narukvicama koje su čipovane, što znatno olakšava brigu o stvarima koje možete sa sigurnošću smestiti u ormarice u posebnom delu parka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading