PROTEST MALINARA KOD PRIJEPOLJA, IMA POVREĐENIH

Autor: Tanjug

Vesti

02.06.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malinari prijepoljskog i užičkog kraja posle mirnog protesta u Prijepolju blokirali su oko 15.30 časova magistralni put od Prijepolja ka Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Tanjug/Č. PETARIĆ
Protest

Na protestu je prisutna policija, a malinari su pokušali da probiju njihov kordon, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Blokada puta je i dalje u toku. Četvoro demonstranta je povređeno, javlja RTS.

Kako javljaju očevici, u saobraćaju je nastao haos, a stvorile su se kilometarske kolone. Putnički saobraćaj se odvija alternativnim pravcem kroz grad, dok je teretni u prekidu. 

Umesto najavljenog dvočasovnog mirnog protesta kraj Vladičanskog dvora, proizvođači su u jednom trenutku krenuli magistralom kada su se i sukobili sa policijom, tokom kojih je četvoro proizvođača lakše povređeno. 

Okupljeni su na magistrali podigli šator, javljaju očevici.

Malinari iz Priboja i Prijepolja iz udruženja "Limska dolina" najavili su za danas protest i blokadu magistralnog puta ka Crnoj Gori zbog niske otkupne cene maline i traže da akontna otkupna cenu bude od 180 do 200 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading