MINISTARSTVO: Šabić slovne prikazuje kao materijalne greške!

Autor: Tanjug

Vesti

01.06.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja danas je, na navode Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabića da treba biti oprezan u korišćenju internet aplikacije "Izabrani doktor", naglasilo da se on poziva na slovne greške koje pokušava da prikaže kao materijalne.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rodoljub Šabić

Poverenik je naveo da se preduzeće, koje uz podršku Ministarstva nudi aplikaciju, u dokumentima pojavljuje pod imenom "Sorsix International", ali i pod imenom "Sorsix Internacional", dok iz ministarstva zdravlja odgovaraju da je reč o slovnoj grešci koju Šabić pokušava da predstavi kao "materijalnu povredu koja je rizik za bezbednost građana".

- Istog dana kada je aplikacija, čija je osnovna namena da građanima omogući brži i efikasniji način zakazivanja termina kod izabranog lekara, puštena u probni rad, poverenik je upozorio građane Srbije da treba biti oprezan u korišćenju aplikacije. I to iz razloga jedne slovne i jedne tehničke greške, koje su se potkrale u navedenoj aplikaciji - navode iz ministarstva i dodaju da je autor aplikacije "Sorsix International D.O.O".

Iz ministarstva navode i da je tekst "Izabrani Doktor DOO" tehnička greška koja je "već zamenjena sa Sorsix International D.O.O".

- Aplikacija Izabrani doktor je medijum za komunikaciju svakog osiguranika RFZO-a sa IZIS sistemom. Preko iste osiguranik može da zakaže pregled kod svog izabranog lekara i time uštedi vreme za zakazivanje pregleda. Usluga zakazivanja može da se vrši i preko Nacionalnog kontakt centra. Aplikacija ne čuva lične podatke. Svi podaci koji se prikazuju u mobilnoj aplikaciji se preuzimaju iz standardnog API-ja koji koristi više od 35 kompanija u Srbiji u svojim zdravstvenim informacionim sistemima - objašnjavaju u Ministarstvu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Dodaju, da je poverenik povodom ovog slučaja požurio da se oglasi, te nije primetio da je citirao pogrešan član Zakona na koji se pozvao. 

- Na ukazanu grešku, poverenik je reagovao kako dolikuje državnom službeniku i u skladu sa platom koju prima iz budžeta Srbije - smajlijem - ukazalo je Ministarstvo zdravlja. 

Inače, aplikacija, koja je u funkciji od pre nekoliko dana, pruža tri mogućnosti - da se zakaže izabrani lekar, izabrani stomatolog i izabrani ginekolog, jednim klikom se mogu videti svi slobodni termini i osim zakazivanja, pregledi se mogu i otkazati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading