LJAJIĆ: Nema ukidanja rominga, možda snizimo cene!

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić

- Mi bi za početak bili zadovoljni da dođe do snižavanja cena roming usluga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je naša realnost u ovom trenutku - rekao je Ljajić za TV Prva.

On je pojasnio da je cilj da dolazi do postepenog snižavanja roming usluga jer su cene u Srbiji tri i po puta veće nego u Evropi, a korištenje interneta više desetina puta veće. 

- Ako postoji spremnost unutar EU, a čini mi se da po prvi put postoji spremnost da dođe do postepenog snižavanja cena roming usluga, već naredne godine cena bi mogla da ide na 70 centi, a onda 2020., 2021. godine da bude dodatno smanjenje za 20 centi - pojasnio je ministar.

Da li će se to i desiti, kako kaže, ne zavisi od Srbije i ostalih zemalja Zapadnog balkana već pre svega zavisi od Evropske komisije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading