Aerodrom "Nikola Tesla" postavlja NOVI REKORD! Danas 250 letova i 13.000 putnika!

Autor: Tanjug

Vesti

21.05.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa aerodroma "Nikola Tesla" danas će poleteti blizu 250 aviona, sa oko 13.000 putnika, što će biti rekord u istoriji tog aerodroma, izjavio je v.d. direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević.

RepublikaFoto: Tanjug

Prema njegovim rečima, aerodrom ''Nikola Tesla'' ostvario je istorijski rekord i u petak kada je 11.828 putnika sletelo u srpsku prestonicu zbog košarkaškog takmičenja Final Four.

- Danas beležimo rekordan broj odlazećih letova. Čak ni 1989. godine, koja je bila najuspešnija u avioindustriji bivše Jugoslavije, nije poletelo šest širokotrupnih aviona u jednom danu - rekao je Vlaisavljević za Tanjug.

On je istakao da sa beogradskog aerodroma do danas u jednom danu nije poletelo ni devet  "erbas 321" letelica sa 200 putnika i "erbas 330" sa 300 putnika.
 

Foto: ST/N. PANČIĆ

Vlaisavljević je naveo da je aerodrom "Nikola Tesla" u vreme Final Four-a uveo više od 80 vanrednih letova - oko 50 čarter letova, 10 dodatnih letova u redovnom saobraćaju i oko 20 letova male avijacije.


- Takođe, aviokompanije ''Turkish Airlines'' i ruski ''Aeroflot'' su zbog velikog broja putnika zamenile tipove aviona, pa su umesto letelica sa kapacitetom od 100 putnika uvele avione sa 300 putnika - kazao je Vlaisavljević.

On je istakao da i u najprometnijem danu u istoriji aerodroma sve službe rade kao uigran tim, od zaposlenih u aerodromu do carinika, pogranične policije i pripadnika obezbeđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading