VIRTUELNA POTRAGA ZA NAFTOM U "NOĆI MUZEJA"

Autor:

Vesti

20.05.2018

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija NIS sinoć je otvorila vrata svojih muzeja u Novom Sadu i Kikindi u okviru "Noći muzeja", gde su posetioci imali priliku da vide postavke koje svedoče o razvoju jedne od najvažnijih privrednih grana u Srbiji – energetike.

RepublikaFoto: Promo foto
U Noći muzeja za svakog po nešto

Kompanija je ovom prilikom predstavila eksponate velike vrednosti, zanimljive priče o prvim naftnim bušotinama u Srbiji, razvoju benzinskih stanica, ali i interaktivne sadržaje koji pokazuju na koji način se traži “crno zlato”. Pored toga, posetioci muzeja NIS-a mogli su da steknu uvid u to kako se ova industrija menja i kako će potraga za naftom izgledati u budućnosti.

Foto: Promo foto

Tako je publika u Novom Sadu imala  priliku da učestvuje u potrazi za naftom, kroz spoj najsavremenije naučne tehnologije iz raznih inženjerskih disciplina na terenu i u laboratoriji. Za najmlađe posetioce, kompanija je pripremila interaktivni prikaz pronalaženja nafte i gasa kroz zanimljive igrice, a mladi istraživači su imali priliku da vide i kojim se sve putevima kreće nafta. 

RepublikaFoto: Promo foto
Deca su sa oduševljenjem gledala šta se dešava

Za sve posetioce muzeja u Kikindi, NIS je obezbedio prikaz bogate riznice nastanka i porekla nafte u našoj zemlji.

Među izloženim eksponatima, publika je mogla da zaviri u istoriju domaće naftne industrije viđenu kroz NIS-ove korporativne časopise iz različitih perioda razvoja kompanije, a prisutni su mogli da učestvuju i u zanimljivim igrama, poput sklapanja tematskih slagalica i pogađanja skrivenih predmeta.

RepublikaFoto: Promo foto

Ovogodišnja jubilarna 15. "Noć muzeja" održana je u skoro 50 mesta širom Srbije. Ovo je osma godina zaredom da je NIS učestvovao  u manifestaciji i ujedno je predstavljala jedinstvenu priliku da kompanija upozna širu javnost sa svojim poslovanjem, tradicijom, ali i perspektivama naftne industrije koja je u velikoj meri doprinela razvoju zemlje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading