Bujošević Slovencima daje 220.000 € da snime film o Hilandaru

Autor: alo.rs

Vesti

19.05.2018

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni servis je odrešio kesu i pomenutoj firmi koja ima predstavništvo i u Beogradu za samo 10 epizoda dokumentarnog serijala o Hilandaru u trajanju od po dvadesetak minuta platio čak 100.000 evra. A ugovor vredan čak 120.000 evra sa istom firmom sklopljen je i za sedam epizoda, takođe u trajanju od po dvadesetak minuta, o pripremama za Svetsko prvenstvo u Rusiji pod nazivom "U susret Svetskom prvenstvu".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Bujošević direktor Javnog servisa

Upućeni u ovaj slučaj i zaposleni u RTS-u kažu da je to neverovatno bacanje novca i da je potpuno nerealno da jedna epizoda dokumentarca o Hilandaru košta čak 10.000 evra.

- I laici znaju da je snimiti dokumentarni program u i o Hilandaru i više nego jeftino, naročito jer se radi o najobičnijem dokumentarcu, ne ambicioznom i epohalnom. Tamo je ekipi sve obezbeđeno, smeštaj i hrana, nemaju nikakvih troškova za vreme boravka. Ta jedna epizoda realno može da košta od 500 evra do najviše 1.000 evra, uključujući snimanje i montažu - kaže izvor za Alo.

Dodaje da snimanje tih deset epizoda može da traje oko nedelju dana, a da je za montažu potrebno još nekoliko dana...

RepublikaFoto: youtube.com/ Manastir u Plužcu
Hilandar je srpski manastir koji se nalazi u severnom delu Svete gore Atonske

Sličan slučaj je, navodi, i sa serijalom koji je sniman u nekoliko evropskih gradova i čije emitovanje "Videostroj" već uveliko najavljuje, a koji će imati samo sedam epizoda.

- Novac koji je izdvojen je zaista ogroman! Zaposleni u RTS-u su besni zbog toga što vrlo dobro znaju da su ti serijali ne dvostruko, nego četvorostruko preplaćeni. I to je sasvim razumljivo, naročito kada se uzme u obzir koliko su oni slabo plaćeni. A i to su sve naše pare od pretplate i ovo se svih nas tiče, šta nas briga za pare koje daje Željko Mitrović učesnicima rijalitija, ali za ovo nas je briga i treba da nas bude briga - kaže izvor sa RTS-a.

RTS: Snimano je na atraktivnim lokacijama

U RTS-u, sa druge strane, naglašavaju da je reč o projektima koji su snimani na "atraktivnim lokacijama".

- Informacija kojom raspolažete o vrednosti oba projekta nije tačna, ali želimo da vas informišemo da je projekat "Hilandar" prošao konkurs za nezavisne produkcije i da serijal ima 10 epizoda. Serijal „U susret Svetskom prvenstvu“ rađen je u koprodukciji RTS-a i „Videostroja“, ima sedam epizoda, a emitovanje je planirano neposredno pred početak Svetskog prvenstva. Oba serijala snimana su na atraktivnim lokacijama van Srbije. "Hilandar" je rađen u Grčkoj, dok je serijal "U susret Svetskom prvenstvu" za potrebe snimanja obišao sve evropske gradove u kojima će igrati naši reprezentativci - navodi se u reagovanju RTS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading