Pronađena VUČICA na Mirijevu NIJE DIVLJA ŽIVOTINJA! Vlasnica tvrdi da je PAS

Autor: blic.rs

Vesti

16.05.2018

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučica Coka, koja je prošlog vikenda nađena u Mirijevu i zatim smeštena u Zoološki vrt, rasla je u jednoj odgajivačnici pasa i mačaka na Medakoviću, a njena vlasnica tvrdi da je ona u stvari mešavina češkog vučjeg psa i vučice.

RepublikaFoto: Studio B
Coka je hibrid nemačkog ovčara i vučice

- Njena baba Bebana je bila vučica, a otac i deda su nemački ovčari, dok joj je majka polutan, odnosno hibrid. Tako je i Coka mešavina vučice i psa. S obzirom na to da je prvo koleno, logično je da liči na vuka, ali nije vuk - počinje priču V. S. za Blic koja ima odgajivačnicu čeških vučjih pasa na Voždovcu, ali je neretko pomagala i psima lutalicama.

Sve je, kako kaže vlasnica, krenulo po zlu kada je prošle subote nesrećna životinja pobegla zbog pokvarenih šarki na boksu u kojem je boravila.

- Izašla je u večernjim satima jer majstori nisu dobro popravili šarke. Policija mi je pozvonila na vrata u tri sata posle ponoći, pa smo zajedno krenuli da tražimo Coku. Ona se valjda isprepadala i nije mogla da nađe put do kuće, pa je otišla do mirijevskog parka, a tamo je organizovana hajka na nju. Bojali su se da ih ne napadne, a oni su napali nju. Umesto da joj pomognu, ljudi su je dočekali s motkama - priča uznemirena vlasnica ponavljajući da joj je samo cilj da joj se ljubimica vrati kući.

Već sutradan, kako kaže, otišla je sa ćerkom u Zoo vrt sa sve papirima koji dokazuju Cokino poreklo, ali nije uspela da je vidi.

- Razgovarala sam sa direktorom Zoo vrta koji mi je rekao da ne mogu videti svog ljubimca bez odobrenja, ali ne znam ko bi to trebao da odobri. Coka nije bila čipovana kako je planirano jer je imala krpeljsku groznicu, te bi joj takav postupak ugrozio život. Ali sam zato imala sve papire, dokaze o tome ko je ona. Želela sam da budem bar pored kaveza, samo da je vidim - priča V. S.

Međutim, nije ni slutila da će njene muke tek tada krenuti. Obraćala se, kaže, veterinarskoj inspekciji na Dedinju, išla od vrata do vrata, ali i dalje sve tapka u mestu.

- Nama bi najlakše bilo da platimo, samo da je ne gledamo kako se muči. Ona se prepustila, jer nije navikla da bude zatvorena, posebno u nepoznatom okruženju i sa ljudima koje ne poznaje. Bojimo se da će uginuti ako tako nastavi. Tužna je, strašno mi je bilo kada sam je videla takvu na snimcima i fotografijama - priča skrhana vlasnica i dodaje da im ostaje samo da čekaju na odobrenje veterinarske inspekcije kako bi Coka bila vraćena kući.

Nismo se krili, otišli smo u Zoo vrt

Nemaju ništa, kaže V.S., sa peticijom koja je pokrenuta na društvenim mrežama za povratak Coke vlasnicima, ali ni sa udruženjem "Levijatan" koje je navodilo da se vlasnica nigde nije pojavljivala.

- Odmah sam otišla do Zoo vrta i obraćala se onima koji mogu da mi pomognu da vratim svog ljubimca. Želimo da sve ide zvaničnim putem, da ispoštujemo proceduru. Pokušavamo da pronađemo stručnjaka koji će da utvrdi da je Coka pas, a ne vuk - zaključuje Cokina vlasnica, koja je i demantovala izjave veterinara da je Coka stara i skotna. Ona, kako kaže vlasnica, baš danas puni dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading