"BRITANSKI ATAŠE NE MOŽE DA KADRIRA U NAŠOJ VOJSCI"

Autor:

Vesti

15.05.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentar britanskog vojnog ataše Sajmona Ficgibona o tome koliko dugo obavljam funkciju načelnika Generalštaba VS krajnje je neprimeren, odgovorio je na opasku prvi čovek srpske vojske Ljubiša Diković.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Odbrusio Britancu: Ljubiša Diković

- U pitanju je kadrovsko pitanje Ministarstva odbrane i zna se ko odlučuje o tome, a da neko drugi to komentariše i bavi se time je u najmanju ruku neuobičajeno i neprimereno. No, to više govori o njemu nego o našem ministarstvu ili meni - istakao je Diković.

Naime, kako je Srpski telegraf objavio, Ficgibon je dao sebi za pravo da komentariše unutrašnja pitanja Srbije, odnosno činjenicu da je Diković već godinama na toj funkciji. Ovaj britanski oficir, koji je dovođen u vezu sa projektom Zapada za suprotstavljanje ruskom informativnom ratu u regionu, krajnje je nediplomatski je izneo direktnu opasku na Dikovićev račun.

Diković: Zna se ko odlučuje o tome i krajnje je neprimereno da se neko drugi time bavi i komentariše

- Pratio sam rad tri ministra odbrane i samo jednog načelnika Generalštaba. Izgleda da će Diković zauvek ostati načelnik Generalštaba? Pritom, godinu dana nije imenovan zamenik načelnika Generalštaba, možda i nema potrebe da (Diković) ima zamenika - rekao je pukovnik Ficgibon.

Iako nije delovalo da je Ficgibon prokomentarisao Dikovića sa nekom zlom namerom, kako tvrde oni koji su prisustvovali događaju, svakako je krajnje neuobičajeno i neprilično da se jedan diplomata na bilo koji način meša u unutrašnja pitanja jedne zemlje, i to, u ovom slučaju, vojna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading