DOKLE VIŠE? NOVA GRAND PREVARA: Dobićete, a možda i nećete!

Autor:

Vesti

07.05.2018

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagradnom igrom "Vidim ti siguran dobitak" "Grand kafa" ponovo, po ko zna koji put obmanjuje kupce u Srbiji.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Nova prevara Grand kafe

Kompanija u vlasništvu hrvatske "Atlantik grupe" ovog puta svim potrošačima vidi siguran dobitak - džezvu, tepsiju ili šerpe, samo da sakupe dovoljan broj poena. U to ćete, međutim, poverovati samo ako ne pročitate pažljivije flajere koji prate ovu akciju. Ako to učinite, saznaćete da u njoj učestvuju samo promotivna pakovanja kafe u limitiranoj seriji, dakle ograničenom broju, i to do isteka zaliha, iako igra zvanično traje do 10. jula. Problem je što limitirana serija i formulacija do isteka zaliha praktično isključuju jedno drugo jer se postavlja pitanje zašto "Grand kafa" nije obezbedila dovoljan broj nagrada, pošto tačno znaju koliko su promotivnih pakovanja pustili u prodaju, već su ostavili mogućnost da se zalihe istroše i neki potrošači ostanu bez nagrada.

Foto: Srpski telegraf

NEKO ĆE DA IZVISI

Faktički, ono što nam "Atlantik grupa" poručuje kao kupcima jeste da treba da gledamo u pasulj da li ćemo poene sakupiti pre ili posle isteka zaliha. Zbog toga je neminovno da će neki građani biti prevareni.

Ovakva nagradna igra ima elemente prevarne radnje

Petar Bogosavljević, Pokret potrošača

Prema mišljenju Petra Bogosavljevića, predsednika Pokreta za zaštitu potrošača Srbije, ovakav vid nagradnih igara ima elemente prevarne radnje jer nema dovoljno informacija neophodnih potrošačima.

- To što neko kaže "dok traju zalihe" potrošačima ništa ne znači. Takođe, nije navedeno kolika je ta ograničena serija - objašnjava Bogosavljević za Srpski telegraf.

Foto: Srpski telegraf

Jedinstveni kod za učešće u nagradnoj igri nalazi se unutar kesice od 100, 200 i 500 grama i šalje se SMS porukom. Za džezvu je potrebno sakupiti 15 bodova, što znači da je potrebno 15 kesica ograničene serije od po 100 grama. Ko cilja na šerpu sa poklopcem, za koju je potreban najveći broj poena, biće mu potrebno 10 pakovanja od po pola kilograma.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

UOPŠTEN ODGOVOR

Povodom sumnji u nagradnu igru, naš list je poslao konkretna pitanja "Atlantik grupi", ali je od njih stigao krajnje uopšten odgovor koji se nije dotakao nijedne zamerke potrošača:

- "Vidim ti siguran dobitak" je program lojalnosti "Grand kafe" u kome poklanjamo 100.000 poklona vernim potrošačima koji žele da učestvuju u programu na osnovu definisanog pravilnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zuz

08.05.2018 23:06

A prevara od Tuc nagradne igre? Objavili pobednike i brže bolje uklonili galeriju gde su fotografije svih učesnika. Nit možemo da vidimo pobedničke, nit gubitničke. A nisu ni izdvojili koje su pobedničke, jer si mogao više fotki da postaviš.

Zaz

08.05.2018 23:09

Proverite pravila Tuc shootout nagradnog konkursa. Ta nepotpunost i nedorečenost vređaju inteligenciju.