PRINC KARAĐORĐEVIĆ UGOSTIO PATRIJARHA I VLADIKE

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

05.05.2018

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ugostio je vladike! On je, naime, u Belom dvoru priredio večeru u čast redovnog zasedanja Arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. A večeri, na kojoj su posluženi losos, čorba od povrća i nekoliko vrsta salata, prisustvovali su patrijarh Irinej sa mitropolitima i episkopima, kao i članovi savetodavnih tela krune.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar i Katarina Karađorđević

Zanimljivo je da su vladike i sam poglavar SPC , kako je uslikao paparaco "Alo!", od Patrijaršije do Belog dvora prevezeni autobusom, u kojem je vladala sjajna atmosfera.

Domaćin nije skrivao radost zbog dolaska dragih gostiju.

- Veoma mi je drago što smo se okupili u Belom dvoru na večeri, kao i svake godine. Ovo je večera u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog i Svetog arhijerejskog sabora. Ovo je postao tradicionalni događaj koji treba negovati jer daje primer jedinstva i saradnje za opšte dobro. Crkva i kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Protekla godina bila je posebno važna u tom smislu, jer je naš patrijarh činodejstvovao na venčanju mog sina Filipa i princeze Danice, a zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, Hrama Svetog Save, zvonila su u znak rođenja princa Stefana. Neka Bog blagoslovi sve naše ljude i našu zemlju - rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Patrijarh Irinej zahvalio se na gostoprimstvu, poželeo sreću kraljevskoj porodici, kao i mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading