(VIDEO) I OVA POSETA JE BILA ISTORIJSKA! Evo kako je TITA dočekao deda Kim Džong Una

Autor:

Vesti

27.04.2018

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su sve oči uprte u Kim Džong Un kao prvog severnokorejski lider koji je kročio u Južnu Koreju od kako je poluostrvo podeljeno ratom iz 1953. godine, mi se osvrćemo na Josipa Broza Tita koji je 1977. godine otišao u posetu tadašnjeg predsednika Narodne Republike Koreje, Kim Il Sunga. Ovaj susret je bio ovekovečen kamerama i dugo se pričalo o njemu, kao jednom od istorijskih događaja tog vremena.

Doživotni predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito

Kada je krenuo u svoju veliku posetu komunističkim zemljama, Josip Broz Tito pre nego što je posetio Kinu, svratio je do Severne Koreje. 

Tamo je dočekan uz najveće počasti, kakve do tada nisu viđene u svetu. Ono što su priredili Titu, pamtio je do kraja života.

Legenda kaže kako je jedan vojnik pogrešio u protokolu, bio je odmah streljan.

Uostalom, pogledajte kako je Tito dočekan u Severnoj Koreji, sjajnim sletom kakav nije viđen do tada. Na desetine hiljade ljudi je koordinisano stvarala različite figure na jeziku dva bratska naroda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading