RASPALITE ROŠTILJ ZA PRVI MAJ! Vreme će biti kao stvoreno za izlet

Autor:

Vesti

27.04.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvomajski praznik proteći će, sudeći prema prognozama, uz toplo i sunčano vreme.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ovako je izgledao Prvomajski uranak prošle godine na Košutnjaku

Temperature će biti neuobičajeno visoke za ovo doba godine, gotovo letnje. Živa u termometru stizaće i do 30. podeoka, saopštili su meteorolozi.

Lepo vreme nastaviće se do 5. maja, a i u tom periodu, mogući su povremeni pljuskovi i kiše u planinskim predelima.

Prvog dana vikenda biće sunčano i toplije. Ponovo se oblaci, kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom, mogu očekivati u planinskim predelima. U košavskom područu duvaće povremeno i jak vetar. Temperatura će biti od devet do 29 stepeni.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Vremenska prognoza za narednih pet dana

I u nedelju se nastavlja "letnje" vreme. Jedino su na planinama mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. U košavskom području duvaće jak vetar, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 11 do 18, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Početkom sledeće nedelje, slično vreme, sa temperaturama do 28 stepeni Celzijusa. Na sreću izletnika, od 1. do 5. maja, biće pretežno sunčano i toplo uz moguće pljuskove i grmljavinu poslepodne.

- Temperature će za praznik rada biti znatno iznad prosečnih vrednosti - kaže Branko Bijelić iz RHMZ. 

- Živa u termometru stizaće do čak 30. podeoka. Uobičajeno za ovo doba godine su najviše dnevne temperature, recimo u Beogradu, od 21. do 24. podeoka. Moguće je, sudeći po prognozi, očekivati i pojave pljuskova u planinskim pedelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading