(FOTO) SRPSKI PVO ODUŠEVIO JAGODINCE: Hiljade građana razgledalo naoružanje

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2018

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana Vojske Srbije (VS), 23. aprila, u saradnji Ministarstva odbrane i Skupštine grada, u Jagodini je danas održan "Prikaz naoružanja i vojne opreme - taktičko-tehnički zbor", koji je razgledalo oko 6.000 građana Jagodine i Pomoravskog okruga.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Deca najradoznalija: Građani razgledaju oružje Vojske Srbije

Reč je o izboru naoružanja i vojne opreme iz sastava jedinica Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazduhoplovne odbrane (PVO), a nosilac aktivnosti je komanda RV i PVO VS, izjavili su Tanjugu na izložbi organizatori.

Prikaz je trajao od 10 do 15 sati, izložbu naoružanja je posetilo više od 6.000 građana, a najradoznalija bila su deca.

Izložba je održana na parkingu ispred Sportskog centra Jagodinskog sportskog saveza, Akva parka i Skejt parka Jagodina.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obilazeći "Prikaz naoružanja i vojne opreme" rekao je da je Vojska, uz Srpsku pravoslavnu crkvu, najpoštovanija institucija u Srbiji, kao i da država poslednjih godina ulaže u naoružanje i kupuje ono što je neophodno, ali da to ne znači da će Srbija nekoga da napadne.

- Siguran sam da Srbija nikoga neće napasti, niti će neko da napadne Srbiju, jer postoji politička stabilnost i dobri međunarodni odnosi koje naša država vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - istakao je Marković.

Za rukovodioca radnog tima odgovornog za organizaciju i realizaciju "Prikaza naoružanja i vojne opreme" bio je određen pukovnik Dragan Panić iz komande RV i PVO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading