PAZITE ŠTA KUPUJETE PREKO SAJTOVA: Flaster prevara

Autor:

Vesti

20.04.2018

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zalepite flastere na stopala i ujutru se probudite odmorni, raspoloženi i bez toksina u telu?! Ovo je suština obmane koju nam uvaljuju prodavci kinoki flastera za detoksikaciju. Na ovu prevaru ukazali su čitaoci Srpskog telegrafa koji su naseli i kupili proizvod preko raznih sajtova.

RepublikaFoto: beopopust.rs/printscreen

BOLJI SAN I KOŽA

Glavni sastojak spornih flastera, stoji u objašnjenju, jeste prirodno sirće bambusa, koje ima funkciju super upijanja i izbacivanja toksina. Zahvaljujući ovim flasterima, navodi se, otrovi koji se skupljaju u telu i krvotoku brzo se eliminišu iz organizma. Dovoljno je, kako tvrdi proizvođač, da se zalepe na stopala pred spavanje, a nakon skidanja na njima se zadržavaju veće količine otpadnih materija, viška tečnosti i toksina iz tela. Osim toga, ublažavaju još i napetost i umor, čiste kožu, poboljšavaju san i opšte zdravstveno stanje?!

Pakovanje od 10 flastera košta 799 dinara, a stručnjaci tvrde da je reč o čistoj obmani i bacanju para.

Nutricionista Branka Mirković kaže da je to još jedna obmana potrošača i da se organizam detoksikuje spolja, a ne iznutra.

Detoksikacija mora da se radi iznutra, nemoguće je preko stopala jer se detoksikuju jetra i krvni sudovi, Branka Mirković, nutricionista

- To je čista glupost. Detoksikacija mora da se radi iznutra jer se detoksikuju jetra, krvni sudovi, nemoguće je to uraditi preko stopala. Jedino što se detoksikuje sa spoljašne strane jeste koža, i to saunama, gde se znojite, ali ovo je dovođenje u zabludu - ističe Mirkovićeva.

Osim što se mogu poručiti samo onlajn, ovi flasteri se proizvode u Aziji, pa ne postoji nikakva mogućnost pozivanja proizvođača na odgovornost, kao ni ličnog preuzimanja, već se šalju poštom. To je, kaže Vera Vida iz Centra potrošača Srbije, dodatni signal potrošačima da ne kupuju ovakve i slične proizvode.

NASEDAJU BOLESNI

- Ljudi ne smeju da veruju bezrezervno. Pogotovo ako se radi o potrošačima trećeg doba ili bolesnima, oni će uvek nasesti. Ako je za zdravlje, svi će to brže-bolje da prihvate. I zakonom je definisano da ne sme da se obećava da leči nešto što nije lek. Ali reklama je ono što prodaje robu. Apelujemo na potrošače da kupuju samo proverene stvari preko proverljivih prodavaca. Pre kupovine obavezno proverite da li postoji firma, da li je registrovana u APR jer, ako je reč o fizičkom licu, onda smo nemoćni. Moraju da otvore četvore oči - apeluje Vida.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading