LONČAR SA AMERIČKIM PROFESOROM PARVAIZOM: Dogovoren program obuke u kolorektalnoj hirurgiji

Autor: Republika

Vesti

19.04.2018

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i profesor Amdžad Parvaiz (Amjad Parvaiz), jedan od najvećih svetskih stručnjaka u oblasti kolorektalne hirurgije, sastali su se danas u Beogradu, povodom uspostavljanja Nacionalnog programa obuke za minimalno invazivnu kolorektalnu i analnu hirurgiju (S-MICRAS) u Srbiji.

RepublikaFoto: www.zdravlje.gov.rs
Razgovarali u duhu saradnje: Amdžad Parvaiz i Zlatibor Lončar

Cilj saradnje sa profesorom Parvaizom i uspostavljanja Nacionalnog programa jeste poboljšanaje oblasti kolorektalne hirurgije u Srbiji kroz petogodišnji program za kolorektalne hirurge u laproskopiji do nivoa nezavisnosti u rutinskoj resekciji kolona.

Programom je, pored ostalog, predviđeno i da profesor Parvaiz jednom mesečno dolazi u Srbiju i tom prilikom, zajedno sa našim mladim lekarima,  operiše pacijente ovom medotom.

Lončar je istakao da će Ministarstvo zdravlja pružiti svu neophodnu podršku ovom projektu i omogućiti nesmetanu komunikaciju sa svim relevantnim zdravstvenim akterima u Srbiji, poput Kliničkog centra Srbije i drugih zdravstvenih ustanova.

- Naša namera je da kroz podršku uspostavljanju Nacionalnog programa obuke za minimalno invazivnu kolorektalnu i analnu hirurgiju (S-MICRAS) u Srbiji i saradnju sa renomiranim stručnjakom u ovoj oblasti, profesorom Parvaizom, pružimo mogućnost mladim lekarima u našoj zemlji da se dodatno usavršavaju i da usvoje nova znanja u ovoj oblasti hirurgije koja je danas svetski trend. To je od izuzetne važnosti za naš zdravstveni sistem, jer želimo da isti stalno unapređujemo prateći savremena medicinska dostignuća, ali takođe i za naše pacijente kojima je neophodna ovakva, minimalno invazivna intervencija - istakao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading