OKRŠAJ U ULUS-U: Članovi nisu uspeli da smene Upravni odbor!

Autor: Goran MITROVIĆ

Vesti

14.04.2018

13:12 >> 14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" održala sednica ULUS-a, gde članovi nisu uspeli da izglasaju smenu Upravnog odbora.

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ
Sednica ULUS-a u Cvijeti Zuzorić

Oni na današnjoj sednici nisu uspeli da smene Upravni odbor jer je većina članova bila protiv toga, odnosno oko njih 80, dok je oko 30-ak članova bilo za smenjivanje.

Članovi koji su bili sa smenu su nezadovoljni jer, kako kažu, Upravni odbor izvodu razne manipulacije i na sednicama uvek odluče šta žele.

Članovi, kojih ima 3.400, zahtevali su od Upravnog odbora da se smanji kvorum na sednicama, i da ne bude više zahtevano da bude prisutno 120 članova, jer im je to preveliki broj za skupljanje i žele da ta brojka bude svedena na 90 članova.

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ
Članovi Upravnog odbora

Međutim, Upravni odbor to do sada nije prihvatio.

Ceo odbor čini osam članova - dva člana su iz Vajarske sekcije, tri iz slikarske, dva iz grafičke i jedan član proširenih medija.

Međutim, na današnjoj sednici Vajarska sekcija izglasala je nepoverenje jednom svom članu odbora, Dušanu Rusaliću

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ

- Upravni odbor je zatvorena grupa ljudi koja već tri godine o svemu sama odlučuje. Poslednji u nizu primera njihovih sumanutih odluka je dodeljivanje statusa umetnika Dragici Nikolić. Oni funkcionišu po principu "Ja tebi - ti meni". Dakle reč je o krajnje interesnoj grupi - istakao je za Republiku vajar Miodrag Rogan koji je danas došao na sednicu.

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ
Miodrag Rogan pored privatnog obezbeđenja

Rogan kaže da bi smena celokupnog Upravnog odbora dovela do toga da se konačno otkrije kako je odbor poslovao tri godine, koliko i upravljaju, što bi značilo da potpuna dokumentacija o njihovom poslovanju bude i objavljena.

On je u ime svoje vajarske sekcije predložio da se članovi koji ne mogu da budu prisutni na svim sednicama izjašnjavaju putem društvenih mreža, a to je i odlučeno na današnjoj sednici.

Inače u umetničkom paviljonu, kako javlja naš reporter sa lica mesta, danas je prisutno privatno obezbeđenje koje nije davalo ulaz članovima koji nisu platili članarinu, pa je ispred zgrade bio red onih kojisu je plaćali.

RepublikaFoto: ST/G. MITROVIĆ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading