Završena skijaška sezona u Srbiji!

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

11.04.2018

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skijaška sezona na Kopaoniku završila se 10. aprila, nakon 127 dana. Za vreme trajanja ski sezone, koja je počela 5.decembra, u ovom ski centru skijalo je više od 210 hiljada skijaša.

RepublikaFoto: Promo foto
Kraj ski sezone na Kopaoniku

Najviše skijaša zabeleženo je 8. februara, kada je na stazama skijalo više od 9 hiljada skijaša. Za 4 meseca rada prodato je više od 248 hiljada ski karata, što je za 28 posto više u odnosu na prethodnu sezonu. Ski centar Kopaonik je ove zime ostvario promet za 12 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Sistem za veštačko osnežavanje radio je 85 dana, a najveća količina snega ove sezone zabeležena je 21. januara kada je visina snežnog pokrivača iznosila oko 94 centimetara.

Ski sezona na Staroj planini završila se u nedelju, 8. aprila, nakon 116 dana rada. Skijaši su skijašku sezonu na ovoj planini otvorili 14. decembra, a najviše skijaša zabeleženo je 17. februara, kada je na stazama skijalo oko 2 hiljade skijaša.

Za nepunih 4 meseca rada prodato je više od 28 hiljada ski karata, što je za 35 odsto više nego prethodne sezone. Tokom zime na stazama ovog ski centra skijalo je više od 50 hiljada skijaša. Sistem za veštačko osnežavanje radio je 64 dana i za to vreme napravljeno je 150 hiljada m3 snega.

Ovogodišnja skijaška sezona u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik će ostati zabeležena kao najuspešnija sezona po poslovnim rezultatima, broju prodatih ski karata i po broju skijaša. Odlični vremenski uslovi, neprekidan rad sistema za veštačko osnežavanje i odlična priprema staza doprinela je rekordnoj sezoni na ovoj planini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading