OVO SU KANDIDATI ZA REKTORA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA

Autor: Tanjug

Vesti

04.04.2018

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu predloga sa fakulteta, Komisija za sprovođenje izvora evidentirala je Aleksandra Lipkovskog, Miloša S. Nedeljkovića i Ivanku Popović kao kandidate za novog rektora Univerziteta u Beogradu, a sva tri kandidata su bivši dekani, piše sutrašnja "Politika".

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Aleksandar Lipkovski je redovni profesor Matematičkog fakulteta, Miloš S. Nedeljković Mašinskog, a Ivanka Popović Tehnološko-metalurškog.

Lipkovski je i bivši prorektor za nastavu, a Ivanka Popović sadašnji prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju.

Lipkovski je sa Katedre za algebru i matematičku logiku, Miloš Nedeljković sa Katedre za hidraulične mašine i energetski sistem, a Ivanka Popović sa Katedre za organsku hemijsku tehnologiju.

Prema proceduri, pojašnjava beogradski dnevnik, fakulteti će se tokom aprila izjasniti o kandidatima, a zatim će se izjašnjavati i Senat, koji treba da predloži Savetu Univerziteta jednog kandidata za novog rektora.


Savet Univerziteta ima obavezu da krajem maja izabere novog rektora i prorektore, koji će stupiti na dužnost 1. oktobra.

Time će biti okončan mandat sadašnjeg rektora Vladimira Bumbaširevića i njegovog tima prorektora, zaključuje "Politika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading