(FOTO) SAMO SRBI NIKADA NISU IZDALI RUSE: Putinovi "Noćni vukovi" o prijateljstvu dve zemlje

Autor:

Vesti

27.03.2018

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski narod jedini pamti šta je sve Rusija uradila za njega! Srbe i Ruse povezuju jezik, kultura, vera u boga i Hrista. Svet koji nas okružuje je licemeran i zato treba da podržavamo jedni druge. U tom zajedništvu leži naša snaga, ovim rečima je sveštenik Afanasije, koji je sa Putinovim "Noćnim vukovima" stigao u Srbiju, pozdravio srpski narod.

Prijatelji Srbije: Noćni vukovii

Ruski bajkeri juče su zvanično u Beogradu završili turenju "Ruski Balkan". Na svom hodočašću obilazili su srpske pravoslavne svetinje kako bi Srbiji pokazali da i u najkritičnijim vremenima može da računa na podršku Rusije.

ZA JOŠ JAČE VEZE

- Srbi i Rusi su narodi iste tradicije i istorije i još više treba da se povezuju - ukazao je predstavnik ruske moto-federacije Jevgenij Strogov.

Na zapadu ih nazivaju teroristima, a u pravoslavnom svetu dočekuju oberučke.

- U svim gradovima koje smo prošli osećao sam se kao kod kuće. Uvek ću pamtiti toplinu prijema i suze ljudi koji se sreću sa nama. Na to smo nailazili uvek i svuda - naveo je Strogov.

Jevgenij Strogov: Srbi i Rusi su narodi iste tradicije i istorije i još više treba da se povezuju

"Noćni vukovi" su poznati po prijateljstvu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a na hodočašće putuju pod zastavom na kojoj je na srpskom ispisana pesma o srpskom caru Lazaru "Kneževa kletva".

A kako bi još više produbili prijateljstvo dva bratska naroda, planiraju da povežu dva polja - rusko Kulikovo, gde se odigrala jedna od najznačajnijih bitaka u istoriji ove zemlje, i Kosovo polje.

- Nailazićemo na prepreke jer ovu maršrutu nije lako organizovati, ali nećemo odustati. Tako ćemo dodatno spajati korene ova dva naroda - poručuje Strogov.

DIPLOMATIJA VERE

Otac Afanasije je oduševljen dobrotom i iskrenom ljubavlju običnog srpskog čoveka.

- Naša hodočašća po svetim mestima Srbije možemo nazvati diplomatijom vere. Sve ovo se dešava da bismo jedni drugima potvrdili da smo bratski narod. Prolazeći kroz srpska sela i gradove, dok smo obilazili stare manastire, na svim tim mestima osećala se iskrena ljubav i dobrota običnog čoveka. Neka bog blagoslovi Srbiju - poručio je ruski sveštenik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading