PROLAZI EPIDEMIJA: Broj obolelih od malih boginja se prepolovio

Autor: blic.rs

Vesti

26.03.2018

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj obolelih od malih boginja poslednjih desetak dana se prepolovio na teritoriji Beograda, pokazuje poslednji izveštaj Gradskog zavoda za javno zdravlje (GZZJZ).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rezultati do 23. marta pokazuju da je broj obolelih od morbila sa 108, od pre dve nedelje, ili rekordnih 160 početkom februara, spao na 51 osobu.

Epidemija se najlakše širi na dva načina dobijanjem boginja u zdravstvenim ustanovama bilo da su to pacijenti ili zaposleni, ili u krugu porodice.

Od ovog virusa oboljevaju najčešće odrasli između 30 i 39 godina (439 slučajeva) i deca između jedne do četiri godine (370).

U početku pooštrene evidencije, opština Zemun je imala najveći broj zaraženih, ali Palilula već nedeljama "prednjači" po broju obolelih. Po najnovijim podacima, više od četvrtine (426) zaraženih Beograđana od ukupno 1.572, živi baš na Paliluli, a na drugom mestu se nalazi Zemun (209), i na trećem Novi Beograd (135).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading