SKANDALČINA FRANCUSKE TV: Srbija je zemlja kriminala

Autor:

Vesti

23.03.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opet satanizuju Srbe! Francuska TV Kanal+ emitovala je skandaloznu reportažu o Srbiji u kojoj smo predstavljeni kao crna rupa Evrope, u kojoj je specijalnost krijumčarenje oružja, odakle dolaze najveće kriminalne grupe i gde cveta trgovina drogom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebuloza: Francuzi napisali da je ovde mafije oduvek u sprezi sa državom

Emisija pod nazivom "Srbija: Zločinačke formacije" emitovana je u ponedeljak 19. marta, a priča počinje od Beograda kao navodno nebezbednog grada, preplavljenog oružjem iz prošlih ratova, u kom caruju kriminalne organizacije i huligani.

Govori se i da najveći broj ilegalnog oružja u Francuskoj dolazi iz naše zemlje, čak 80 odsto, i da se Francuzi zbog toga osećaju sve manje bezbedno u svojoj državi.

Autori su pokušali da potkrepe svoju nebuloznu tvrdnju tako što se u emisiji pojavljuje i nekoliko Srba, ali im se ne vide lica. Jedan od njih tvrdi da kalašnjikove do Francuske dopremaju turskim avionima. Govori se i o huliganima iz navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde, navodno bliskih vlastima.

Država je, izmišljaju Francuzi dalje, umešana u organizovani kriminal, od opština do visokih vladinih institucija. U emisiji se tvrdi i da najveće kriminalne grupe koje haraju po Evropi pljačkajući dolaze baš iz Srbije i da je trgovina drogom veoma razvijena delatnost.

Spasić: Pričao sam u emisiji šta se događalo devedesetih, ni rečju nije pomenuto da se to odnosi na današnje vreme

Jedan od sagovornika je i bivši šef Državne bezbednosti Božidar Spasić, ali on napominje da nijednog trenutka nije znao da će to biti jedna antisrpska reportaža.

- Snimali smo to u dva navrata, kada su dolazili u Beograd. Rekli su mi da je to jedna opširna priča o Srbiji, a sa mnom su pričali na temu osamdesetih i devedesetih. Cela priča se svodila na to da je Srbija tih godina bila šta je bila, ali nijednom rečju nije spomenuto da se to dešava danas. Tražio sam da vidim reportažu pre nego što je emituju i oni su mi to obećali, međutim, nisu ispunili - ističe Spasić.

U međuvremenu, reagovao je Savez Srba Francuske i zatražio i od naše ambasade da se oglasi ovim povodom kako bi zajedno mogli da pokrenu tužbu protiv dvoje autora.

- Ovo je direktni udar na Srbiju. Čim sam ovo video, obavestio sam našu ambasadu i čekam njihov odgovor - kaže Romeo Milošević, predsednik saveza. J. Jokanović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
djordje1953

23.03.2018 18:04

izgleda da francuzi citaju nasu stampu

Zoki

04.08.2018 14:27

Mi bi rodjenu majku za pare prodali a kamoli ista drugo. Francuzima svaka čast što govore istinu. Teško Evropskoj uniji ako ikad udjem u nju. Ojadicemo I Eu kao što smo i samu svoju državu doveli do bede.