IRINEJ POSTAVLJA CECINOG POPA ZA VLADIKU!

Autor: alo.rs

Vesti

22.03.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Svetom arhijerejskom saboru Srpske pravoslavne crkve koji će biti održan početkom maja, osim rasprave o predlogu novog ustava SPC, na dnevnom redu biće i izbor nova dva episkopa.

RepublikaFoto: Public
Irinej će poznatog sveštenika postaviti za vladiku

Trenutno su upražnjene mesta u Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj i Eparhiji frankfurtskoj i sve Nemačke, a glavni kandidati za dolazak na njihovo čelo su arhimandrit Stefan Šarić, nastojatelj Hrama Svetog Save, koji je poznat kao duhovnik folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović, i Tihon Rakićević, iguman manastira Studenica. 

U igri je još nekoliko imena ali, prema rečima našeg izvora iz vrha SPC, sigurno je da arhimandrit Stefan, koji svake godine ide na slavu kod pevačice i koji je ispoveda, ima najveće šanse. Razlog je to što upravo on ima ogromnu podršku patrijarha srpskog Irineja, prenosi Alo

- Patrijarh je oca Stefana iz manastira Rajinovac postavio za starešinu najvećeg srpskog pravoslavnog hrama, Hrama Svetog Save, i ukazao mu time veliko poverenje, koje je on u potpunosti opravdao. U Hramu je zaveden red i nijedno neprijatno iznenađenje nije zateklo patrijarha od kada sveštenik Šarić vodi hram, za razliku od svih prethodnih godina, kada se u toj bogomolji svašta loše dešavalo, konkretno, silne finansijske malverzacije i pljačke. U ovog sveštenika patrijarh Irinej ima beskrajno poverenje jer je u crkvenim krugovima, osim kao veliki duhovnik, poznat i po svom poštenju i mudrosti - priča izvor.

RepublikaFoto: instagram.com/craznatovic_official

Bodrio Cecinog Veljka na boks-meču

Cecin sin Veljko Ražnatović je prvi profesionalni boks-meč u karijeri, koji je održan u Jagodini, dobio tehničkim nokautom protiv Krastje Jordanova. Iz publike mu je podršku pružao upravo arhimandrit Stefan Šarić, koji je i njegov duhovnik, a duhovnik je njegove sestre Anastasije.

Inače, arhimandrit Stefan Šarić nikada nije skrivao da je duhovnik poznate pevačice, čak je više puta javno govorio o tome.

- Veoma dobro sam je upoznao kroz njenu ispovest. Ceca preda mnom nema tajni i prava je retkost da jedna tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu. Nije lako poveriti nekome sve svoje tajne. Jedno vreme sam bio i opterećen time da se ne čuje neki trač u vezi sa onim što je meni ispovedala. Čak sam joj i rekao: "Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovedate, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa" - pričao je nedavno on, dodajući da Ceca svakodnevno čita Sveto pismo, ali i drugu duhovnu literaturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading