TANJUG NA METI HAKERA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.03.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna agencija Tanjug saopštila je da je od utorka meta hakerskih napada sa preko 50 IP adresa, a da je cilj napada "ućutkati njihovo nezavisno izveštavanje".

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako navode, cilj tih napada je da se preko sajta obori informacioni sistem agencije, onemogući njen rad i dostupnost servisa vesti medijima i ostalim korisnicima. Tanjug ističe da su napadi počeli u utorak oko 15h.

- Ono što ovaj pokušaj da se Tanjug učini nevidljivim razlikuje od prethodnih je to što napadi ne stižu, kao što je to uobičajeno, sa fantomskih adresa iz inostranstva, već sa legalnih IP adresa iz Srbije. O intenzitetu napada svedoči činjenica da je, na primer, samo na jednu vest, po slučajnom uzorku, bilo preko 11.600 upita u 30-ak minuta, odnosno tri u sekundi - piše Tanjug. 

Osim toga, iz Tanjuga navode da su zbog toga što su napad išli sa legalnih adresa u Srbiji mere odbijanja telekomunikacionog operatera nisu mogle da isključe mogućnost da njima budu pogodjeni legitimni korisnici Tanjuga, tj. da i njima bude onemogućen pristup servisima agencije. 


Državna agencija ističe i da će zbog napada podneti prijavu Republičkom javnom tužilaštvu, odeljenju za visokotehnološki kriminal.

- Očekujemo brzo i efikasno reagovanje, jer kao odgovoran medij nećemo dozvoliti da nas ućutkaju oni kojima se ne dopada nezavisno izveštavanje nacionalne agencije - ističu iz Tanjuga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading