LSV: Ne dirajte Zrenjanin

Autor: Tanjug

Vesti

06.03.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik grupe odbornika LSV u Skupštini Zrenjanina Dejan Čapo uputio je apel zrenjaninskoj gradskoj vlasti da se ne igra inicijativama za promenu imena grada.

RepublikaFoto: google.com/maps/prinscreen
Foto: Ilustracija

On je u izjavi dostavljenoj medijima upozorio gradske čelnike da ne pokušavaju da prikrivaju odsustvo bilo kakvih rezultata inicijativama poput ove i da je pokušaj preimenovanja grada "čista demagogija".

- Ime Zrenjanin, sve nas koji živimo u njemu, podseća na doba kada je naš grad doživljavao društveni, kulturni i privredni procvat. Ovo je udar na antifašističku tradiciju grada, udar na tekovine antifašističke borbe čiji je Žarko Zrenjanin, nesumnjivo bio, jedan od najistaknutijih predstavnika - naveo je Čapo. 

On dalje ističe da je toliko nerešenih infrastukturnih i komunalnih problema u Zrenjaninu, da je sve drugo manipulacija nesposobne naprednjačke vlasti. 

- Zrenjanin nema pijaću vodu, obilaznicu, nezaposlenost je velika, sela se prazne a mladi i obrazovani napuštaju zemlju u potrazi za boljim životom. Vlast je nesposobna da bilo šta učini po tom pitanju i pokušajem promene imena grada skreće pažnju sa svog nerada, bahatosti i neodgovornosti prema građanima - kazao je Čapo i zaključio: 

- Ovaj potez je čista demagogija - ističe Čapo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading