OPREZNO ZA VOLANOM: Ledena kiša će napraviti haos na putevima u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

03.03.2018

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša donose otapanje snega, ali i potecijalnu opasnost od odrona. Kao izuzetna opasnost na putu, ističe se i pojava ledene kiše zbog koje se lako može izgubiti kontrola nad vozilom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Držite veće odstojanje od vozila i smanjite brzinu

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da porast dnevnih temperatura i povremeno slaba kiša donose otapanje snega, ali i potecijalnu opasnost od odrona. 

Ima ih u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, dolinom Ibra i Drine, na Ðerdapskoj magistrali kao i na putevima koji prolaze kroz useke, zbog čega treba smanjiti brzinu i voziti oprezno na ulazu i pri izlazu iz tunela. 

Velike oscilacije u temperaturi, pored odrona, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su mokri kolovozi koji sa prvim večernjim satima, tokom noći, a posebno ujutro stvaraju poledicu.

U saopštenju se ukazuje da meteorolozi i za danas na severu i istoku Srbije najavljuju ledenu kišu. 

Vozači treba da budu oprezni i zbog pojava ledenica u tunelima, najviše na Ðerdapskoj magistrali. 


Pored redovnih intervencija zimske službe na posipanju kritičnih deonica, po ovakvom vremenu izletanja su česta, a povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, zbog čega treba smanjiti brzinu i povećati odstojanje. 

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu "Gostun" obustavljen je saobraćaj zbog odrona na putu u međuprostoru.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske - tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading