NOVI BESPLATNI PREGLEDI: U nedelju kontrolišite srce, krv, šećer...

Autor: A.V. MARKOVIĆ

Vesti

23.02.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja poziva građane Srbije da u nedelju 25. februara, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, u periodu od 8 do 16 sati obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva oftalmološki pregled, kardiološke preglede i laboratorijske analize - tumor markeri prostate (PSA) i jajnika (CA 125), kao i merenje nivoa šećera u krvi.

Besplatni pregledi u nedelju u Domovima zdravlja

Ovom prilikom, svi građani Srbije, i oni koji iz bilo kojeg razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u više od 80 zdravstvenih ustanova širom Srbije obave preventivne preglede i tako pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

(Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs )

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading