ČEKAJU NAS LEDENI DANI: Debeli minus će nas čekati i u martu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.02.2018

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno, ujutru ponegde sa slabom kišom ili susnežicom, a tokom dana uglavnom suvo.

RepublikaFoto: pixabay.com

U Timočkoj Krajini oblačno i hladno uz provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, u kosavskom području i na planinama istočne Srbije mestimicčno i jak, istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 0 do 3 stepena, najviša dnevna od 5 do 9, u Timočkoj Krajini oko 2 stepena. I u Beogradu umereno i potpuno oblačno i malo toplije. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, jutarnja temperatura oko 2 stepena, najviša dnevna oko 7.

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na "ledene dane" od 25. februara do 1. marta, navodeći da će temperature u tom periodu biti od minus 12 do minus pet tokom noći i ujutrno, a najviše u toku dana između minus 6 i minus 2 stepena Celzijusa.

Takođe, očekuje se povećanje snežnog pokrivača od 5 do 10 centimetara na severu te do 10 i 12 u ostalim krajevima. U subotu na severu suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima oblačno, ponegde sa slabim snegom.

Od nedelje veoma hladno uz nove snežne padavine formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a dnevna temperatura ispod nule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading