Bolji ste od drugih onog momenta kada PRESTANETE DA SE UPOREĐUJETE

Autor:

Vesti

11.02.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upoređivanje s drugima sigurno neće učiniti da se osećaš zadovoljnije sobom. Uvek ćeš naći nekoga ko je – pametniji, uspešniji, snalažljiviji, duhovitiji, lepši od tebe, zbog čega ćeš se osećati loše u svojoj koži. Upoređivanje s drugima može uzrokovati i depresiju, pa ti stoga otkrivamo nekoliko razloga zbog kojih to nikako ne bi trebalo da radiš.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budite svoj na svome

Prestani da kritikuješ – ako manje kritikuješ druge, manje ćeš kritikovati sebe. Umesto da vidiš samo negativne osobine, potrudi se da u svima vidiš nešto dobro. Na isti način posmatraj i sebe, izdvajaj svoje vrline i ponosi se njima.

Ničiji život nije savršen – možda ti se čini da su svi drugi srećni, jer ih stalno viđaš nasmejane, ali kako možeš da budeš sigurna da osmeh nije samo maska? Ne možeš da znaš šta se krije ispod površine, a ako idealizuješ druge, verovatno smatraš da ti nikada nećeš biti takva. Ali, pri tome zaboravljaš da svi imamo probleme i da ničiji život nije savršen.

Upoređuj se sama sa sobom – umesto da stalno gledaš šta drugi rade, posveti se sebi. Upoređuj svoju prošlost i sadašnjost kako bi se uverila da si se promenila, napredovala, sazrela. Ovakvo upoređivanje učiniće da se osećaš srećnije i zadovoljnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading