NIS OBRADOVAO ŠKOLARCE U SRBOBRANU: Za školsku opremu izdvojeno milion dinara!

Autor: Republika

Vesti

09.02.2018

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu održan je šesti "Zmajev festival nauke“ – od ove godine u unapređenom izdanju, zahvaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je u okviru programa "Zajednici zajedno“ opremila školu savremenom opremom i učilima.

RepublikaFoto: Promo foto

NIS je izdvojio milion dinara za nabavku savremene opreme za izvođenje nastave -  kompjutere, projektore i table, koji će omogućiti izvođenje savremene i kvalitetnije nastave u ovoj školi. 

Zajedno sa ostalim brojnim posetiocima, građanima i zainteresovanim srednjoškolcima,  posetioci Zmajevog festivala nauke uživali su i u filmovima, animacijama, brojnim radionicama, kvizovima i takmičenjima.

Prilikom otvaranja festivala, Radivoj Paroški, predsednik Opštine Srbobran je izjavio: „Mi imamo lepu saradnju sa kompanijom NIS koja je već dugo prisutna na teritoriji naše Opštine.

Zajedno realizujemo projekte koji su namenjeni poboljšanju uslova života naših građana, a jedan od uspešnih projekata je upravo škola Jovan Jovanović Zmaj, koja je zahvaljujući kompaniji NIS koja je prepoznala dobru volju nastavnika i dece, dobila sredstva za realizaciju Zmajevog festivala nauke.“

- U skladu sa sloganom "Budućnost na delu“, ove godine smo u Srbobranu putem konkursa "Zajednici zajedno“, podržali projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, sporta i ekologije.

RepublikaFoto: Promo foto

Jedan od primera je upravo Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj, kojoj smo donirali sredstva za nabavku savremenih učila – kompjutera, projektora i belih tabli.

Na ovaj način, omogućili smo najmlađim građanima opštine Srbobran kvalitetnije obrazovanje, koje će školarci usvajati na jedan zanimljiviji i interaktivan način i tako upotpuniti postojeća i razviti interesovanja ka novim znanjima“, izjavio je na događaju Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u.

 "Zmajev festival nauke“ osmišljen je kao interaktivna platforma koja kroz vannastavne aktivnosti podržava i podstiče interesovanja dece za nauku. Kao takav prepoznat je i u okviru projekta "Zajednici zajedno“ koji već devetu godinu zaredom podržava projekte koji doprinose razvoju opština i gradova i poboljšanju kvaliteta života u njima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading