ŠARČEVIĆ: Sporni doktorat sina rektora će biti poništen

Autor: Tanjug

Vesti

26.01.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas da će sporni doktorat sina rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojše Arsenijevića biti poništen.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Mladen Šarčević

- Mi smo već imali pritužbe u vezi sa doktoratom rektorovog sina i inspekcija je svoj posao tu već završila i iduće nedelju ću dobiti izveštaj i mogu ekskluzivno da vam kažem da će to biti poništeno. Ali, to je jedan par opanaka, a drugi jeste ponašanje samog rektora i ja sam inspekciji produžio boravak na univerzitetu kako bi detaljno sve ispitali - rekao je Šarčević odgovarajući na pitanje novinara u Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da tu nema potpunu nadležnost s obzirom na to da autonomija univerziteta zahteva da se Komisija za etička pitanja time pozabavi.

Podsetio je da se Ministarstvo već obratilo Agenciji za borbu protiv korupcije zbog nepotizma, kao i etičkoj komisiji kragujevačkog univerziteta.

- Ako oni ne budu reagovali, mi ćemo bar javnost obavestiti šta smo mi uradili. U pitanju je reizbor gospodina rektora i ako se utvrdi da je sve ovo što je rađeno i što je objavljeno... Ja svakako ne tolerišem i ne podržavam takvo ponašanje i ako mene neko pita, ja bih to svakako sankcionisao - rekao je Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading