Mirović otvorio međunarodni šahovski turnir Saveza slepih

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.01.2018

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas Drugi međunarodni šahovski turnir Saveza slepih Vojvodine.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Mirović otvorio turnir

Na trodnevnom turniru, koji se održava u Novom Sadu, učestvuju 24 takmičara iz Slovačke, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Istakavši da je šah drevna igra, veoma popularna širom sveta u svim segmentima ljudske populacije, uključujući i osobe sa invaliditetom, Mirović je rekao da je šahovski turnir u Novom Sadu na najboljem putu da postane tradicionalan, u čemu će imati i maksimalnu podršku Pokrajinske vlade. 

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Predsednik Mirović je podsetio na uspehe srpskih slepih šahista, među kojim su osvojene medalje na Olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima.


On je izjavio da se dostignutim stepenom socijalne podrške licima za invaliditetom, uključujući i slepe i slabovide, meri se civilizacijski napredak, i ukupan humani, demokratski i civilizacijski kapacitet svakog društva, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.
RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

- Ne smemo da zaboravimo ni činjenicu da odgovarajući stepen te podrške možemo da ostvarimo samo ako shvatimo - i iskreno prihvatimo - da je problem invalidnosti problem cele zajednice, a ne samo lica sa invaliditetom i njihovih porodica - kazao je Mirović. 


Savez slepih Vojvodine, koji je organizovanjem ovog međunarodnog turnira obeležio i 79 godina od osnivanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading