REKORDERI: U ovom srpskom gradu ima ubedljivo najviše razvoda

Autor: Alo, Republika

Vesti

24.01.2018

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaječarci su rekorderi po broju razvoda u Srbiji jer se u odnosu na broj sklopljenih brakova u toku jedne godine razvede više od polovine bračnih parova, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku iz 2016. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Na žalost, u Zaječaru je broj razvoda u odnosu na sklopljene brakove najveći u državi jer ta stopa iznosi čak 60 odsto, dok je republički prosek 25 odsto. Prošle godine sklopljeno je 245 brakova, a imamo 148 razvoda. To je tužna slika, a razlog nismo istraživali. Ni u Zaječarskom okrugu situacija nije mnogo bolja. Na 463 sklopljena braka imamo 245 razvoda što iznosi skoro 50 odsto - kaže Milan Jelenković, načelnik Odeljenja republičkog zavoda za statistiku u Zaječaru.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, svaki četvrti bračni par u Srbiji odlučuje se na razvod. Statistika kaže da je najviše onih koji u bračnoj zajednici provedu od jedne do četiri godine.

Žene se najčešće razvode s 40, a muškarci s 44 godine. Prosečan srpski brak traje 13 godina i tri meseca, poslednji su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

- Na teritoriji Rapublike Srbije u 2016. godini imali smo 35.921 zaključen brak i 9.0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading