SVAKA KUĆA TREBA DA IMA SVETU VODU: Povremeno uzmite gutljaj i preporodićete se!

Autor:

Vesti

20.01.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada vam je dan loš iz bilo kog razloga, popijte gutljaj vode ili se njom umijte. Veliko osvećivanje vode dešava se upravo na Bogojavljenje, tako da, ukoliko ste sačuvali malo vodice od juče - pažljivo sa njom. Tom prilikom priziva se Duh sveti koji običnu vodu pretvara u svetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sveta vodica za svaku porodicu

Osvećena voda je "voda života" i kao takva konzumira se sa velikom verom i može da uradi nemoguće.

Ako verujete - čuda će se i desiti.

Sveta voda se može piti ili sa njom se može škropiti. Na taj način blagoslov svete vode prelazi na nas i u nas.

RepublikaFoto: pixabay.com

Vernik se mora posebno pripremiti za ovaj čin ispijanja vode: post na Krstovdan je jedna od priprema kao i molitva na usnama, ali i u mislima.

- Gospode Bože moj, pomiluj me grešnog! - molitva je nad molitvama, koja može da se izgovara u trenucima ispijanja svete vode, ali najvažnije je iskreno pokajanje i vera u moć sevete vode.

Bogojavljenska, ili Sveta voda nije kvarljiva i u kući može stajati koliko god hoćete, međutim ona neće imati nikakvu moć ako je čuvate u nekoj flaši.

Kada vam je dan loš iz bilo kog razloga, popijte gutljaj vode ili se njom umijte. Uz iskrenu veru sveta voda može samo da pomogne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading