"Fondacija Tijana Jurić": HILJADE LJUDI GLASALO ZA DOŽIVOTNU ROBIJU UBICA DECE!

Autor: Tanjug

Vesti

16.01.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave verifikovalo je 125.500 potpisa građana inicijative "Fondacije Tijane Jurić" za uvođenja doživotnog zatvora za ubice dece, maloletnika ili trudne žene, koji će biti prosleđeni Skupštini Srbije kao građanska inicijativa za izmenu Krivičnog zakonika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Da se ubice kazne maksimalno!

U saopštenju Fondacije se podseća da je inicijativu potpisalo 158.460 građanki i građana Srbije.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je na zahtev Narodne skupštine, proverilo da li su svi potpisnici Inicijative upisani u Jedinstveni birački spisak, odnosno da li ima najmanje 30.000 potpisnika sa ispravnim podacima, koliko je potrebno da bi Narodna skupština uvažila građansku inicijativu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ministar Branko Ružić

Ministarsto je utvdilo da je inicijativu podržalo četiri puta više potpisnika od neophodnog, odnosno da je više od 125,5 hiljada potpisa ispravno i potpuno.


- Cilj i želja svakog čoveka je da deca budu bezbedna, a tome će doprineti inicijativa Fondacije Tijane Jurić - podvukao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u razgovoru sa osnivačem Fondacije Igorom Jurićem. 

Jurić je izrazio veliko zadovoljstvo i iskazao zahvalnost ministru i zaposlenima u Ministarstvu za požrtvovanost da posao prepisa podataka u elektronski oblik i provere podataka urade za 45 dana, za šta je, prema proceni Fondacije, sigurno trebalo najmanje 6 meseci rada.

- Činjenica da niko od zaposlenih nije pitao što ostaje duže na poslu, a radili su i tokom noći, govori da smo svi pristupili zadatku kao ljudi, a ne kao birokrate i sve u cilju da što pre završimo naš deo posla da se ova građanska inicijativa pretvori u zakon - istakao je ministar.


On je izrazio zadovoljstvo što se koristi mehanizam građanske inicijative jer se na taj način jača demokratski proces i politička participacija građana u Srbiji, već i da pokazujemo da donošenje jako bitnih odluka i zakona mogu inicirati sami građani. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading