Na Zlatiboru se gradi i usred šume

Autor:

Vesti

14.01.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od prirodne oaze i centra rekreativnog turizma Zlatibor se pretvorio u mesto gde gradi kako ko stigne, pa i usred šume!

RepublikaFoto: twitter.com/ Alejandro
Skandal: Ovako nešto moguće je jedino u našoj zemlji

Uz amin vlasti u Čajetini, u kojoj se i nalazi ovaj turistički centar, najvrednije zemljište Zlatibora daje se investitorima za gradnju lokala i apartmana.

Loša urbanizacija

Nezadovoljni čitaoci koji odmor provode u ovom srpskom parku prirode redakciji Srpskog telegrafa ukazali su na još jedan, kako su naveli, primer loše urbanizacije.

Naime, na vrlo atraktivnoj lokaciji, između Medicinskog centra Čigota i studentskog odmarališta "Ratko Mitrović", usred stoletnih stabala, počela je izgradnja stambenog objekta. Mesto na kome su nekada bili čitavi redovi četinara pretvoreno je u građevinsko zemljište.

Investitor je potvrdio za Srpski telegraf da je od opštine Čajetina dobio rešenje o građevinskoj dozvoli i sve papire potrebne za gradnju.

Predsednik opštine Čajetina napravio je veliku sramotu od centra Zlatibora. Ministarstvo spremilo krivičnu prijavu

Zorana Mihajlović, ministarka građevine

- Dobio sam građevinsku dozvolu i dozvolu da komunalno uredim parcelu. Imam svu potrebnu dokumentaciju, ništa ne radim mimo zakona. Čak sam dva stana već prodao i notar je overio ugovore o kupoprodaji. Da je bilo šta nelegalno, notar na to nikada ne bi stavio potpis - objašnjava investitor Stanoje Bogićević.

RepublikaFoto: Tanjug
Aminovao izgradnju: Milan Stamatović

S druge strane, predsednik čajetinske opštine Milan Stamatović nije želeo da se oglašava jer na pozive i poruke koje smo mu prosledili nije odgovarao.

Investitor: Imam dozvolu i sve papire potrebne za gradnju

Samovolja predsednika

Povodom gradnje koja cveta na čuvenoj srpskoj planini ministarka građevine Zorana Mihajlović kaže da je prvi čovek Čajetine napravio veliku sramotu od centra Zlatibora.

- Poznat je rad Milana Stamatovića odranije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je pripremilo krivičnu prijavu za mnoge slične situacije. Tužilaštvu smo sve predali još pre više od osam meseci. To šta je napravljeno od centra Zlatibora je sramota i u velikom broju slučajeva protivzakonito, sa sumnjom i u pranje novca, a to nije ništa drugo do samovolja predsednika opštine - rekla je ministarka Mihajlović za Srpski telegraf.

Brojke
42 hiljade hektara zauzima Park prirode Zlatibor
56,25 odsto u privatnim vlasništvu
43,3 odsto u državnom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading