Jagodina za ekologiju izdvojila 718,4 MILIONA dinara!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2018

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviše novca iz gradskog budžeta Jagodine ići će na zaštitu životne sredine i komunalne poslove. Za tu namenu izdvojeno je čak 718,4 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Jagodina

- Za održavanja čistoće na javnim površinama planirano je 135 miliona dinara, za uređenje i održavanje zelenila 164 miliona, za poslove stanovanja i zajednice 25,3 miliona dinara, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi za budžet, finansije, privredu i poljoprivredu Skupštine grada. 

- Za sanaciju i čišćenje korita reka na teritoriji grada planirano je 25 miliona dinara, za održavanje i kupovinu zemljišta za groblje i druge komunalne usluge 14,2 miliona, za upravljanje otpadnim vodama, izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione mreže u selima i gradskim naseljima, izgradnju vodovodne mreže u naseljima, izrada projektne dokumentacije, planirano je 135,3 miliona dinar, navode iz Gradske uprave. 

U Gradskoj upravi napominju da su značajna sredstva planirana i za funkcionisanje prihvatilišta za životinje

Za plate radnika koji će ovo realizovati, planirano je 9,8 miliona dinara. 

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Jagodina se opredelila za razvoj turizama i poslednjih godina posvećuje veliku pažnju životnoj sredini, higijeni i izgledu grada, pre svega Turističkog kompleksa đurđevo brdo, i ubraja se među najčistije gradove u Srbiji - ocenjuju u Gradskoj upravi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading