MINISTARSTVO ODBRANE: Čekamo objašnjenje zašto Diković nije dobio vizu

Autor: n1info.com, Republika

Vesti

10.01.2018

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Ljubiši Dikoviću još u oktobru nije izdata američka viza i pored blagovremenog podnošenja aplikacije, rečeno je u Ministarstvu odbrane u kojem ističu da se od američke strane očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Ljubiša Diković

Dikoviću je, kako kažu u Ministarstvu, od strane načelnika Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda upućen poziv za učešće na Konferenciji načelnika generalštabova za borbu protiv nasilnih ekstremističkih organizacija, koja je održana 23-24. oktobra 2017. godine u Vašingtonu, a ne zbog držanja predavanja na poziv Ministarstva odbrane SAD.

Načelnik Generalštaba prihvatio je navedeni poziv, a od nadležnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je prema Ambasadi SAD pravovremeno pokrenuta redovna procedura za dobijanje vize za putovanje generala Dikovića u SAD, radi učešća na navedenoj Konferenciji, navode iz Ministarstva.

- Tačno je da i pored blagovremenog podnošenja aplikacije za dobijanje američke vize, ista nije dobijena i od američke strane se očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije - ističe se u odgovoru Ministarstva odbrane televiziji N1.

U Ministarstvu napominju i da je general Diković do sada više puta putovao u SAD, na poziv američkih državnih i vojnih zvaničnika, a posebno u okviru razvoja saradnje u Programu državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohajo i drugih aktivnosti bilateralne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading