PRAZNIČNI ODMOR SE BLIŽI KRAJU: Vratite se raspoloženi na posao!

Autor:

Vesti

08.01.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nekoliko nedelja planiranja radnosnih događaja za praznike, nije ni čudo što većina ljudi oseća određenu vrstu tuge kada se opet suoči sa svakodnevnom rutinom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budite veseliji, ispunite svoje vreme i tokom radnih dana

Aktivirajte se dan ranije  

Jedan od najboljih načina da pobedite anksioznost vezanu za povratak na posao je da se unapred organizujete za narednu nedelju. A na poslu se, umesto na celinu, fokusirajte na detalje, i obavljajte zadatke (odnosno delove posla) jedan po jedan. Na taj način, radno vreme će vam lakše pasti jer ćete imati utisak da će brže proći. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Jedite zeleniš 

Iako mnogi naučnici smatraju da ne postoji detoks dijeta jer naši bubrezi i jetra već dobro obavljaju svoj posao, sasvim je sigurno da će balansirana ishrana pomoći da se dobro osećate i fizički i psihički. Naročito su korisne omega-3 masne kiseline i folna kiselina čiji se neodstatak povezuje s depresijom. Ubacite, zato, seme lana i spanać u ishranu. 

Isprobajte nešto novo 

Praznici su najbolje doba da isprobate nove stvari i nastavite da ih praktikujete i kada slavlje prođe. Kada sebi postavljamo neki izazov, dolazi do hemijskih promena u mozgu, odnosno povišenog nivoa dopamina, hormona sreće, jer nove stvari povezujemo sa zadovoljstvom, uživanjem, i učenjem. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Isplanirajte zabavne aktivnosti nakon posla 

Ne morate čekati vikend ili odmor da biste se dobro zabavili. Dogovorite da se vidite s nekim nakon posla, ili ispanirajte neku zabavnu aktivnost u kojoj ćete učestvovati sami. Ispunite rokovnik ili planer zanimljivim stvarima kojima ćete se unapred radovati - ako znate da vas čeka kvalitetno provedno vreme, lakše ćete prebroditi radni dan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading