REKORDAN broj vernika PALIO BADNJAK U JAGODINI

Autor: Tanjug

Vesti

07.01.2018

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, obavljeno je tradicionalno paljenje badnjaka uz rekordan broj vernika iz tog i okolnih sela i Jagodine.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Srećan Božić

 - Njegova svetost Patrijarh Irinej je čestitao Božić meštanima Končareva, Jagodine i cele Srbije i poručio da se deca rađaju, da bi opstali kao narod i da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - kazao je predsednik skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, 

Prema rečima patrijarha, Kosovo je okupirano i oteto, ali će uvek biti sastavni deo Srbije i niko od političara ne sme da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, jer kada nešto pokloniš nikada više ne možeš da vratiš, dodao je Marković.

- Političari ne treba da crkve koriste u izbornim kampanjama, već da u hramove odlaze kada su svetkovine, krštenja i venčanja. Želim da se u narednom periodu što više brakova sklapa, da u brak ulaze dvoje, a ne dvojica ili dve - naglasio je Marković, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije. 

- Političari su prolazni, a sveci večni - dodao je Marković i konstatovao da Srbija nikada nije bila popularnija i poštovanija u međunarodnim odnosima na čemu je zahvalio predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading