PATRIJARH IRINEJ PREDVODIO PALJENJE BADNJAKA: Da ovaj Božić donese mir i slogu

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2018

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Irinej predvodio je osveštenje i paljenje Badnjaka ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, kojem su prisustvovali mnogobrojni vernici.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Patrijarh Irinej

Patrijarh je u obraćanju okupljenim građanima poručio da ovaj najveći i najradosniji hrišćanski praznik treba da ispuni naša srca i domove, a da svetu i našoj zemlji donese mir i slogu, mir koji je, kako kaže, Hristos doneo svojim rođenjem.

- Mi večeras slavimo rođenje sina Božjeg, rođenje onoga koji želi da nas preporodi i obnovi sliku Božju u nama, jer smo mi ikona i slika Božja, jer smo mi mali bogovi u telu zemaljskom - poručio je Irinej.

On je pozvao majke da rađaju i na taj način ispunjavaju svetu zapovest Božju, istakavši da to nije samo njihova dužnost, već i velika čast.

- Biti saradnik Božji u stvaranju i rađanju novog života koju je samo Bog namenio roditeljima i majkama je velika čast. Rađajte se i množite i napunite zemlju - rekao je patrijarh i dodao da "ovaj glas Božji treba da čuju sve majke i da se raduju što im je Gospod dao tu čast što se majkom nazivaju".


Patrijarh Irinej je čestitao svim vernicima koji obeležavanju Badnji dan i Božić, tradicionalnim pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi".

- Neka je srećan Badnji dan i blagosloven najradosniji i najveći praznik povodom Hristovog rođenja - rekao je patrijarh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading