VOZAČI, AKO IMATE OVA SLOVA NA TABLICAMA, nećete morati da plaćate nove!

Autor: Republika

Vesti

04.01.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici registarskih tablica koje sadrže latinična slova Č, Ć, Š, Ž i Đ, kao i slova Y i W a koji ovih dana vrše registraciju vozila nemaju razlog za strahovanje da će morati da plaćaju za nove tablice "bez kvačica"

RepublikaFoto: Nokian tyres

Iako su poslednjim izmenama i dopunama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, još prošlog leta izbačena slova sa dijakritičkim znacima koja su posebno nervirala vozače i zadavala im probleme, pogotovvo pri plaćanju parkiranja, vlasnici takvih tablica ipak će ih zadržati prilikom ragistracije.

Do njihove promene će doći tek kada budu morali da menjaju saobraćajnu dozvolu čiji datum važenja je jasno istaknut na poleđini.

Promena tablica i saobraćajne dozvole je trošak od oko 3.500 dinara. Nove registarske tablice za putničko vozilo koštaju 2.190 dinara, dok je cena nove saobraćajne dozvole 1.314 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading