LJUDINE NA DELU: Vatrogasci, naši heroji

Autor:

Vesti

02.01.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić obišli su danas pripadnike Vatrogasne stanice "Košutnjak" i zahvalili im se, u ime svih nas, na svemu što rade za građane tokom godine, ali i za vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

RepublikaFoto: Promo foto
Heroji naših gradova!

Hrabri vatrogasci dokazali su, tokom protekle godine, privrženost poslu - pobedili su skoro 700 opasnih intervencija!

RepublikaFoto: Promo foto

Najviše su se uspešno "igrali sa vatrom", ali bili su i pravi građanski Supermeni kada je reč o izvlačenju povređenih iz vozila nakon teških saobraćajnih nesreća.

Državni sekretar Miličković zalužno je pohvalio sve pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su prošle godine na teritoriji čitave Srbije imali čak skoro 38.000 intervencija. 

RepublikaFoto: Promo foto

- Ministarstvo unutrašnjih poslova veoma ceni vaše zalaganje i ogroman trud koji ulažete. Radimo na tome da popravimo vaše uslove rada i materijalni položaj. Pre nekoliko dana isporučeno je oko 800 interventnih uniformi, a tokom ove godine očekuje se isporuka veće količine radnih i interventnih uniformi za pripadnike SVS-a. Takođe, biće nabavljeno i više od 30 vatrogasnih vozila koji će olakšati vaš svakodnevni rad, kako bi što bolje zaštitili naše građane - rekao je Miličković.

RepublikaFoto: Promo foto

Miličković je podsetio na izuzetan plan koji će se realizivati ove godine - a to je povećanje u ljudstvu! Naime, pošto je završen konkurs, prijavljeno je novih 150 vatrogasaca, od kojih su neki već započeli obuku. 

Nove vatrogasne snage čeka puno izazova, ali se nadamo da će se ugledati na starije kolege koji su taj posao odradili dostojanstveno i za svaku pohvalu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading