ŠOKANTNO OTKRIĆE: Evo kako su male boginje stigle u Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

28.12.2017

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus malih boginja u Beograd su, po svemu sudeći doneli gosti sa Kosova, koji su u glavni grad došli na svadbu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Male boginje razorile Srbiju

Stručnjaci nisu mogli sa saznaju ko je u Beograd bio nulti pacijent, zbog velike zaraznosti koju ima ovaj virus, ali je naknadno ustanovljeno da je prvi oboleli u glavnom gradu bio dečak iz Gračanice koji je morbile dobio dok je bio na lečenju u Institutu za majku i dete.

Međutim, iako je ovo dete bilo sa Kosova i evidentiran kao prvi oboleli, on virus ipak nije doneo u Beograd. To znači da su male boginje već bile prisutne na našoj teritoriji, saznaje Blic.rs.

Virus su u Beograd doneli svatovi sa Kosova. Samo dan nakon što je svadba završena, simptome malih boginja prvo je dobila mlada.

Kada se javila doktorima, lekari su odmah posumnjali da se radi o morbilima, što je nakndano i laboratorijski utvrđeno u Institutu "Torlak". Odmah su kontaktirani i gradski epidemiolozi, koji su krenuli da uzimaju anamnezu i prate dalje kontakte svatova.

Nakon nje, male boginje je dobio i mladoženja, jer niko od njih nije bio vakcinisan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading