Prihvatilište za odrasle dobilo 1,2 tone higijenskih sredstava

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

27.12.2017

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1.230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija.

Foto: Promo foto
Nevenka Nikić Simatković i Suzana Đorđevic 

Sredstva su na inicijativu Hemofarm Fondacije tokom dvonedeljne akcije sakupili zaposleni kompanije Hemofarm u Beogradu, Vršcu, Šapcu, Dubovcu, Starim Banovcima, Novom Sadu i Kragujevcu.  

- S obzirom da se radi o specifičnoj kategoriji korisnika koji dolaze u higijenski zapuštenom stanju, uvek su nam neophodna dodatna higijenska sredstva. Drago nam je da su zaposleni iz Hemofarma uvideli probleme sa kojima se susrećemo u radu, i obezbedili nam značajnu i vrednu donaciju higijenskih sredstava. To će nam svakako omogućiti kvalitetnije održavanje higijene kako samih korisnika, tako i prostora u kome borave. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da će u narednoj godini biti još lepih zajedničkih akcija - izjavila je v.d. direktorka prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković.

RepublikaFoto: Promo foto
Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica je urgentna i operativna ustanova u oblasti socijalne zaštite. U njoj utočište svakog dana nađu punoletni građani koji su bez sredstava za život, ugroženog zdravlja i često bez ličnih dokumenata, a deo korisnika su i prognana lica sa Kosova i Metohije. Prihvatilište radi danonoćno i u njemu trenutno boravi 137 korisnika, dok je kapacitet Ustanove 104 kreveta. Budući da je većina korisnika iz kategorije beskućnika, skitnica i prosjaka Hemofarm Fondacija je donacijom sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija odgovorila na najurgentnije potrebe Prihvatilišta.

RepublikaFoto: Promo foto
U Prihvatilištu u Kumodraškoj boravi čak 137 osoba

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading