UV LAMPE ZA MANIKIR NENORMALNO ZRAČE

Autor:

Vesti

26.12.2017

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

LED lampe ili UV lampe koje se koriste za manikir emituju čak četiri puta jače UVA zračenje nego što je u prirodi snaga tih zraka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Svi melanomi kože nastaju zbog UV zračenja, a A-zraci su oni koji dopiru do krvotoka preko kože putem UV lampi i solarijuma

- Svi melanomi kože nastaju zbog UV zračenja, a A-zraci su oni koji dopiru do krvotoka preko kože putem UV lampi i solarijuma. Naši solarijumi i saloni u kojima se koriste UV lampe nisu po standardima jer morate znati koliko ko sme da ih koristi. UV lampe su kancerogene sprave, a nikakva inspekcija ih ne kontroliše - kaže prim. dr Aleksandar Adamović, direktor Zavoda za kožne bolesti.

Takođe, UVA zraci kroz pore mogu da oštete DNK, da dovedu do prevremenog starenja i povećavaju rizik od raka kože. Jedna studija iz 2009. pokazala je da je kod dve žene dijagnostikovan tumor kože na rukama zbog preteranog izlaganja UV lampama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading