Saša Vlaisavljević dobitnik zlatne plakete za najuspešnijeg poslodavca

Autor: Republika

Vesti

23.12.2017

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

V.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, dobitnik je zlatne plakete za najuspešnijeg poslodavca koju dodeljuju Udruženi sindikati Srbije "Sloga".

RepublikaFoto: Promo foto
Saša Vlaisavljević (desno) i Željko Veselinović 

Na svečanosti koja je upriličena danas u velikoj sali Opštine Stari grad povodom 10 godina od osnivanja Udruženih sindikata Srbije "Sloga",  v.d. generalnom direktoru Aerodroma Nikola Tesla Saši Vlaisavljeviću plaketu je uručio Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga".

- Za Aerodrom Nikola Tesla mnogo je razloga za ponos. Početkom decembra, uslužili smo svog 5-milionitog putnika, prvi put u 55 godina dugoj istoriji. Pre samo četiri godine, kapacitet  Aerodroma Nikola Tesla bio je manji nego što je broj putnika u ovoj 2017. godini. U odnosu na prethodne četiri godine broj putnika povećali smo 51 odsto, ojačali smo kargo mrežu, pa je promet robe i pošte 217 odsto veći nego 2013. godine Takođe, te 2013. godine dobit je bila svega 125.000 evra, a ove godine očekujemo da bude između 28 i 29 miliona evra, odnosno preko 200 puta je veća. Prihod od 10 milijardi dinara koliko ćemo ove godine ostvariti, veći je 45 odsto, a vrednost akcija na berzi četiri puta je veća nego pre četiri godine. Iz sopstvenih sredstava, od 2014. do danas investirali smo oko 6 milijardi dinara u u proširenje kapaciteta, infrastrukturu, tehnologiju i opremu. Merilo naše uspešnosti koja je, po svim ekonomskim pokazateljima, više nego očigledna, jeste, pre svega, status svih naših zaposlenih.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je kontinuirano, duže vreme rešavao nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, bili angažovani preko agencija na specifičnim poslovima. U poslednje dve godine Vlada Republike Srbije dala  je saglasnost za zapošljavanje i radno angažovanje za više od 1000 zaposlenih. Sada te naše koleginice i kolege imaju pravo na godišnji odmor, regres, topli obrok, bolovanje, zaštitu i negu deteta, kreditno zaduženje, slobodan dan za obeležavanje verskih praznika.

Foto: Promo foto
Najuspešniji poslodavac godine

Zlatna plaketa za najuspešnijeg poslodavca svedok je da je trud menadžmenta Aerodroma Nikola Tesla, u saradnji sa sindikatima i nadležnim državnim organima, prepoznat. Kao društveno odgovorna kompanija, Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastaviće da brine o svojim zaposlenima. U prilog tome da Aerodrom strateški razmišlja o svojim zaposlenima govori i produžetak važenja Kolektivnog ugovora, čime zaposleni dobijaju neophodnu socijalnu sigurnost - rekao je Vlaisavljević.

Pored AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, nagrade i priznanja dobili su i MK Grupa, kompanija Leoni iz Prokuplja, predstavnici medija i drugi.

Svečanosti je prisustvovao i George Mavrikos, generalni sekretar Svetske federacije sindikata (WFTU), organizacije koja ima više od 100 miliona članova i Nikolas Teodorakis, internacionalni sekretar PAME (All Workers Militant Front), najvećeg i najborbenijeg sindikata Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading