UŽAS: U vrtićima će za decu govoriti "ONO"

Vesti

21.12.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Podstičite decu da sami odaberu da li će biti dečak ili devojčica", skandalozna je poruka iz Priručnika za prevenciju rodno zasnovanog nasilja, koje je Ministarstvo prosvete zabranilo, a nevladine organizacije poput Unicefa i dalje koriste u "projektima" u školama i vrtićima.

RepublikaFoto: Promo foto
Dečaci ili devojčice?

U čak 16 obrazovnih ustanova u Srbiji među kojima su vrtići, osnovne i srednje škole, Unicef sprovodi projekat o prevenciji rodno zasnovanog nasilja, kojim se na mala vrata uvodi rodno neutralno vaspitanje, koje podstiče devojčice da "piške stojeći i igraju se autićima", a dečake da "oblače haljine i igraju se domaćinstva".

EKSPERIMENTI NA DECI

Naš poznati psihoterapeut Zoran Milivojević upozorava da su ovo eksperimenti koji se izvode na deci, što je neodgovorno i opasno jer je pomenuti priručnik ocenjen kao neprikladan i ministarstvo ga je zabranilo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Svuda u svetu se uveliko primenjuje gej - lobi

- Sve što u njemu piše i što se propagira je nečija ideologija, a ne nauka. Iza svega stoje militantne lezbijke koje imaju politički cilj da svoju ideologiju rašire po svaku cenu. Na mala vrata provlače pristup koji se zove rodno neutralno vaspitanje, što znači da uskoro dete nećemo smeti da zovemo dečak ili devojčica, već samo "dete". Problem je što decu u predškolskom uzrastu, kada se formira apstraktno mišljenje i rodni identitet, zbunjuju i uzrokuju psihološke probleme jer je ovakvo učenje u suprotnosti sa razvojnom psihologijom - objašnjava Milivojević.

On ističe da bi direktore škola i vrtića koji dozvole ovakve projekte trebalo pozvati na odgovornost.

- Njih obrlate nevladine organizacije koje sve ovo rade pod kapom ministarstva ili Unicefa. Naime, Unicef ima pozitivnu ulogu kad su u pitanju siromašna deca, ali se u poslednje vreme angažuju u projektima koji su neprikladni, a sve zbog novčane dobiti. Moramo da prepoznamo ovakve projekte kao štetne za našu decu i da se tome suprotstavimo - apeluje Milivojević.

Ovo su najogavniji primeri rodno neutralnog vaspitanj

Dečaci se podstiču da obuku "nešto sjajno, zlatno, odeću od tila", da probaju haljine koje se zovu snagatorska i hrabra haljina

Podsticanje dečaka da sede prilikom mokrenja i obuka devojčica da uriniraju stojeći
Polni organ devojčica i dečaka najbolje je zvati istim imenom "piša"
Decu treba učiti da "dečaci mogu biti zaljubljeni u dečake, a devojčice u devojčice" i da postoje "porodice duginih boja" sa "dve mame" i "dvojicom očeva".
Vaspitačice u vrtiću daju deci da se igraju rodno neutralnim igračkama, npr. životinjama, a slikovnice i bojanke su sa Spajdermenom koji sedi spuštenih gaća na šolji, Betmen igra balet sa bebom, zla veštica Grdana i Snežanina zla maćeha lezbijski su par koji gaji dvoje đavolčića.
U SAD se već organizuju kampovi za rodno neutralne dečake koji nose haljine.
RepublikaFoto: pixabay.com
Unicef

PREVENCIJA ILI PERVERZIJA

Iz Unicefa su nam potvrdili da sprovode projekat o rodno zasnovanom nasilju, ali da ne koriste nikakav priručnik iako se na snimku iz jedne osnovne škole jasno vidi uputstvo u kome stoji: "Veoma je važno da zaposleni u školi ne 'stavljaju' dete u rodnu ulogu koja vekovima pripada njegovom polu i ohrabruje ga da ima bilo koji rodni identitet koji želi u određenom životnom trenutku".

- Projekat ne govori o rodno neutralnom vaspitanju, već o rodno neutralnom okruženju. Naš projekat ima za cilj prevenciju nasilja u školi, sa osvrtom na rodno zasnovano nasilje. Istraživanja o roditeljskim praksama pokazuju nejednakost među polovima. Od dečaka se očekuje da ne plaču, ne budu nežni, da se ne igraju kuvanja i fizički se kažnjavaju. Od devojčica se očekuje se da se ne igraju autićima, da ne igraju fudbal, ne bave se naukom. Ovakav način razumevanja rodnih uloga se ispoljava i u vrtiću, što može dovesti do agresivnog ponašanja među decom - kaže Tanja Ranković, rukovodilac programa za obrazovanje u Unicefu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading