RADOST NA PLANINI RUDNIK: Otkriveno veliko blago!

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2017

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na planini Rudnik pronađen je sloj rudnog tela debljine 35 metara sa velikim procentom srebra, cinka i bakra što će dvostruko produžiti vek rudniku", izjavio je za Glas zapadne Srbije direktor preduzeća Rudnik i flotacija u okviru kompanije "Kontango" Aco Ilić.

RepublikaFoto: youtube.com/iznajmidron. com
Planina Rudnik

- Imali smo sreće jer je prva bušotina od nekoliko stotina metara pogodila u središte rudnog tela koje je debelo od 30 do 40 metara. Ako se zna da su sva dosadašnja rudna tela koja su pronađena na ovoj planini bila debljine najviše do pet metara, jasno je da smo otkrili pravo blago. Analiza je pokazala da je ruda veoma bogata bakrom, srebrom i olovom dok je sadržaj cinka duplo veći nego što smo do sada ikada iskopali. Veoma je dobra i koncentracija srebra od 50 grama po toni rude što je naš standard -kaže Ilić. 

Samo eksplatacija novootkrivenog rudnog tela trajaće najmanje osam godina i nalazi se na 600 metara ispod površine zemlje.

Inače, u preduzeću "Rudnik" trenutno su zaposlena 452 radnika, prosečna bruto plata je oko 95.000 dinara, a svakom rudaru krajem godine biće podeljen tradicionalan bonus od 12.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading