Deci iz Svratišta obezbeđen POSAO!

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2017

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalno preduzeće "Kafe bar 16" otvoreno je danas, a u njemu će deca koja nakon što napune 15 godina ostaju bez mogućnosti korišćenja usluga Svratišta, moći da prođu obuku za konobare i barmene i tako poboljšaju svoje mogućnosti za zaposlenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deca iz Svratišta imaće obezbeđen posao u kafiću/Foto: Ilustracija

Kafić je pokrenuo Centar za integraciju mladih, a planirano je da u narednih godinu dana 12 dece između 16 i 19 godina steknu praktična znanja iz ugostiteljstva.

- Kafić je posebno mesto, jer se kroz rad deca koja su bila u Svratištu integrišu u društvo, uče na koji način mogu da rade ovaj posao i pokazuju svoje kvalitete i kapacitete onima koji će dolaziti u kafić", rekao je izvršni direktor Centra za integraciju mladih Marko Tošić.

Objašnjava da će u prvih šest meseci šestoro dece zajedno prolaziti obuku i još šestoro u drugom delu godine, kao i da će nakon završene obuke dobiti sertifikate koje će moći da koriste u pronalaženju posla.

- Ceo program je osmišljen da pokaže i drugim korisnicima Svratišta da je ovakav nastavak moguć, to je primer dobre prakse za drugu decu i način na koji pokazujemo da Centar ne prestaje da brine o njima ni kada prestanu da dolaze u Svratište - kaže Tošić.

Posle obuke, naveo je on, neka deca će ostati da rade u "Kafe baru 16", a Centar će u dogovoru sa drugim kafićima u Beogradu preporučiti decu i tako im pomagati u pronalaženju posla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading